5+1 trükk, amit kötelező eltanulnod a sminkesektől

Kovács Andrea
Írta: ,
5+1 trükk, amit kötelező eltanulnod a sminkesektől

Minden sminkesnek megvannak a saját bevált trükkjei, szokásai, amikhez ragaszkodik a munkája során. Ezek olyan apró fortélyok, amik meggyorsítják a sminkelést, tartósabbá teszik a végeredményt, vagy egyszerűen csak elhárítják a katasztrófát (például azt, mikor eltörik a kedvenc szemhéjporod). Kíváncsivá tettelek? Akkor olvass tovább, mert most megmutatom neked a saját praktikáimat!

Púdergát

Biztosan veled is előfordult már, hogy gyönyörűen lealapoztad az arcodat, majd a szemhéjfestés elkészítése után vetted csak észre, hogy a sminkeléshez használt szemhéjpor időközben lepergett a szemed alá, és összekente a szépen előkészített arcodat. De most itt a megoldás!

A szemhéjfestés előtt fogj egy ecsetet vagy egy pufnit, és vigyél fel sok-sok púdert a szemed alatti részre. Miután kész vagy a szemsminkeddel, ezt a "púdergátat" könnyen lesöpörheted, a fekete porral együtt!

Púder: Flormar Porpúder 01

Szemceruza melegítés

A szemceruzát használhatod szemhéjad felső részére, hogy kiemeld a szempilláidat, az alsó részre a füstös hatásért, illetve a vízvonalon is, amitől tekinteted kiemelődik, a szemfehéred pedig világosabbnak tűnik.

De mi van, ha a kedvenc szemceruzád nap végére mindig elkenődik, vagy úgy érzed, hogy nem fog eléggé feketén?

Nos, ilyenkor ahelyett, hogy rögtön újat vennél, inkább kapj elő egy öngyújtót és égesd meg vele a szemceruza hegyét pár másodpercre, majd várj egy kicsit, hogy kihűljön.

Ha ügyes vagy, ennyi idő alatt a ceruza nem olvad meg teljesen, csak kicsit puhább lesz a hegye, ezután pedig jóval erősebben fog majd, könnyebben szárad meg a szemeden és tartósabb is lesz. 

Fekete szemceruza: Douglas Black Eye Pencil

Fókuszban

Nyugodt alvás a megfázás alatt is! A téli megfázások tünetei alváshiányhoz vezethetnek, mely akár egy éjszaka alatt is negatívan befolyásolhatja az agyműködésünket

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!