5+1 trükk, amit el kell tanulnod a sminkesektől

Kovács Andrea
Írta: , Frissítve:
5+1 trükk, amit el kell tanulnod a sminkesektől

Minden sminkesnek megvannak a saját bevált trükkjei, szokásai, amikhez ragaszkodik a munkája során. Ezek olyan apró fortélyok, amik meggyorsítják a sminkelést, tartósabbá teszik a végeredményt, vagy egyszerűen csak elhárítják a katasztrófát (például azt, mikor eltörik a kedvenc szemhéjporod). Kíváncsivá tettelek? Akkor olvass tovább, mert most megmutatom neked a saját praktikáimat!

Szemceruza melegítés

A szemceruzát használhatod szemhéjad felső részére, hogy kiemeld a szempilláidat, az alsó részre a füstös hatásért, illetve a vízvonalon is, amitől tekinteted kiemelődik, a szemfehéred pedig világosabbnak tűnik.

De mi van, ha a kedvenc szemceruzád nap végére mindig elkenődik, vagy úgy érzed, hogy nem fog eléggé feketén? Nos, ilyenkor ahelyett, hogy rögtön újat vennél, inkább kapj elő egy öngyújtót és égesd meg vele a szemceruza hegyét pár másodpercre, majd várj egy kicsit, hogy kihűljön.

Ha ügyes vagy, ennyi idő alatt a ceruza nem olvad meg teljesen, csak kicsit puhább lesz a hegye, ezután pedig jóval erősebben fog majd, könnyebben szárad meg a szemeden és tartósabb is lesz. 

Fekete szemceruza: Douglas Black Eye Pencil

Tűpontosság celluxszal

Mindig bajlódsz a tusvonaladdal? Soha nem sikerül egyenesre és nem tudod szép cicásra kihúzni?

Akkor próbáld ki ezt a celluxos trükköt! Az egésznek annyi a lényege, hogy levágsz egy 5 cm-es celluxot és felragasztod az egyik végét a külső szemzugodba úgy, hogy a másik vége a halántékod felé nézzen. Ezzel tökéletes ívet adsz a későbbi tusvonalnak (persze célszerű, hogy a két szemeden szimmetrikus legyen a ragasztás!) :)

Ezután kezdd el meghúzni a tusvonaladat a belső szemzugból indulva egészen a celluxos részig. A kis ragacs nagyon jól vezeti majd a kezedet és azt sem engedi, hogy hullámos vonalat húzz. Arra azért figyelj, hogy ha elkészült a tusvonal, várj pár percet, hogy megszáradjon, és csak ezután húzd le a celluxot!

Fekete szemhéjtus: Peggy Sage Eyeliner Noir

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv