5+1 trükk, amit nem árt ellesned a profi sminkesektől

Kovács Andrea
Írta: , Frissítve:
5+1 trükk, amit nem árt ellesned a profi sminkesektől

Pár hónappal ezelőtt írtam egy sminkes trükkökről szóló cikket, amit rengetegen elolvastatok (tényleg, szinte felfoghatatlanul sokan), sőt jó pár személyes levelet és kérdést is kaptam tőletek a megjelenés után. Éppen ezért úgy döntöttem, most megosztok veletek pár újabb fortélyt. Remélem, ezeket is annyira szeretni fogjátok, mint az előzőeket! :)

Belső szemceruza, hogy tökéletes legyen a tusvonalad

A tusvonal magában is feldobja a sminkedet, de sokszor zavaró, hogy amikor meghúzod, a felső vízvonaladból mintha hiányozna a tus (a felső képen ezt jelzi a kicsi nyilacska). 

A helyzet megoldása viszont egyszerűbb, mint gondolnád: egy fekete szemceruzával húzd ki a felső vízvonaladat!

Ettől a tusvonalad sokkal intenzívebbnek látszik majd, és a teljes belső szemzugod fekete lesz.

Rúzs mattítás zsebkendővel és púderrel

A matt rúzs nagy divat, de nem csak ezért szeretjük, hanem azért is, mert sokkal tartósabb a fényes verzióknál. De mit szólnál hozzá, ha azt mondanám, hogy bármelyik rúzsodat bemattíthatod, csak egy zsebkendőre és némi porpúderre van szükséged hozzá?

Ehhez a feltett, sima rúzsodra rakj egy zsebkendőt (ne nyomd rá, csak óvatosan érintsd oda), majd egy púderecsetre tegyél porpúdert, és a zsebkendőn keresztül púderezd át az egész szádat. 

Ezután húzd le a zsebkendőt és gyönyörködj a matt hatásban (ha még intenzívebben mattítanál, a folyamatot egymás után többször is megismételheted). Azt persze fontos tudnod, hogy tökéletesen matt sosem lesz a végeredmény, hiszen a rúzs eredeti textúrája nem változott – inkább afféle „soft matte” hatásra számíts.

Fókuszban

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató