Profi trükkök, hogy tökéletes formájú, ívű és színű szemöldököd legyen

Gerber Petra
Írta: ,
Profi trükkök, hogy tökéletes formájú, ívű és színű szemöldököd legyen

A szemöldök kérdése mindig is kardinális volt, hiszen trendek jönnek és mennek, éppen ezért fontos, hogy a szemöldököd formájára is odafigyelj. Bár sajnos néhány évig a cérnavékonyra szedett volt a menő, mostanra szerencsére visszatértek a természetességre fókuszáló trendek.

A szemöldököd rendkívül sokat javíthat, de akár ronthat is az összképen, éppen ezért nagyon fontos, hogy minden esetben harmonikusan illeszkedjen az arc formájához. Mai cikkünkben adunk néhány tippet, hogy ezt miként is érheted el!

Az alapok Kép forrása: makeup.com

Az ideális szemöldök illeszkedik az archoz, illetve a hajszínhez. Ha szeretnéd megtalálni az hozzád leginkább passzoló ívet, akkor ahhoz szerezz be két hurkapálcát, vagy hosszúszárú ecsetet, ezek segítségével ugyanis ezt könnyűszerrel megteheted.

Kösd össze velük az orrcimpa külső szélét és a könnycsatornát – azaz a szem belső sarkát – majd az orrod ugyanezen a pontjait a szem külső sarkánál lévő kis domborulattal.

Ami ezen a két határon kívül esik szőrszál, azokat tépkedd ki és szedd ki a szemöldök alatti magányosan tengődő szőrszálakat is.

Az ív kialakítása Kép forrása: yasmina.com

Ezután alakítsd ki a szemöldöknek a szem vonalát is követő finom ívét, amelynek a csúcsa a pupilla külső karimája fölé kell essen. Ceruzával mérd ki, hogy az orrtól a pupilláig vezető vonal vége, vagyis a csúcs hova is esik pontosan.

Vigyázz, hogy a tekinteted ne legyen se túl csodálkozó, se túl haragos, egy elrontott szemöldök ugyanis teljesen elronthatja az arcunkat.

Ha mégis elrontottad az ívet, ne ess kétségbe, a szálak visszanőnek, addig pedig szemöldökpúderrel új ívet kell festened magadnak.