4 profi trükk, hogy tökéletes formájú, ívű és színű szemöldököd legyen

Gerber Petra
Írta: ,
4 profi trükk, hogy tökéletes formájú, ívű és színű szemöldököd legyen

A szemöldök kérdése mindig is kardinális volt, hiszen trendek jönnek és mennek, éppen ezért fontos, hogy a szemöldököd formájára is odafigyelj. Bár sajnos néhány évig a cérnavékonyra szedett volt a menő, mostanra szerencsére visszatértek a természetességre fókuszáló trendek.

A szemöldököd rendkívül sokat javíthat, de akár ronthat is az összképen, éppen ezért nagyon fontos, hogy minden esetben harmonikusan illeszkedjen az arc formájához. Mai cikkünkben adunk néhány tippet, hogy ezt miként is érheted el!

Az alapok Kép forrása: makeup.com

Az ideális szemöldök illeszkedik az archoz, illetve a hajszínhez. Ha szeretnéd megtalálni az hozzád leginkább passzoló ívet, akkor ahhoz szerezz be két hurkapálcát, vagy hosszúszárú ecsetet, ezek segítségével ugyanis ezt könnyűszerrel megteheted.

Kösd össze velük az orrcimpa külső szélét és a könnycsatornát – azaz a szem belső sarkát – majd az orrod ugyanezen a pontjait a szem külső sarkánál lévő kis domborulattal.

Ami ezen a két határon kívül esik szőrszál, azokat tépkedd ki és szedd ki a szemöldök alatti magányosan tengődő szőrszálakat is.

A szemöldököd az eredeti hajszínedhez passzol, vagyis ha te festeted a hajad, akkor könnyen előfordulhat, hogy a szemöldöködet is át kell majd alakítani. A festést bízd inkább szakemberre.

Smink tekintetében úgy teheted hangsúlyosabbá az alig látszó szemöldököt, hogy egy sötétebb árnyalatú szemöldökpúdert alkalmazol. Tegyél egy keveset, egy szögletes ecsetre, rázd le róla a felesleget, majd finoman simítsd a szemöldökre, kifelé haladva. A művelet végén fixálhatod a szemöldöködet átlátszó szempillaspirállal vagy e célra kifejlesztett smink fixálóval.

Fókuszban

A legfinomabb snackek, amiket rohanós napokon a táskámba szoktam dobni

Az 5 legfinomabb tejes kávé recept, amiért minden nő odavan

Megéri hibrid autóval járni (?)