Tökéletes natúr smink 5 lépésben

Tökéletes natúr smink 5 lépésben

Címlap / Stílus / Arc / Tökéletes natúr smink 5 lépésben

A natúr smink nem csupán rendkívül divatos az elmúlt időszak szezonjait, irányzatait tekintve, hanem az egyik legkönnyebben és leggyorsabban elkészíthető változat is egyben. Kiemeli a természetes szépséget, miközben eltünteti a hibákat: egyszerűen tökéletes.

Minden az alapoknál kezdődik

Ahhoz, hogy a natúr smink hibátlan legyen, mindent meg kell tenned bőröd egészségének érdekében.

Ez nem egynapos munka, hiszen magába foglalja a tisztítást, a heti rendszerességgel történő radírozást és persze az alapos hidratálást is.

Amennyiben a bőröd egészséges és tiszta, sokkal könnyebb lesz egységesen, látványosan és gyorsan kisminkelni az átlagos hétköznapokon.

Emellett fontos a szemöldököd állapota is, hiszen ez az arcunk olyan része, ami igencsak szembeötlő és mérvadó.

Ha folyton ki kell pótolni, vagy úgy érzed, nem helyes a vonala, akkor látogass meg egy kozmetikust, aki néhány hetente megzabolázza a szálakat és megfesti a megfelelő ívet, így ismét eggyel kevesebb teendőd marad a gyors, natúr smink elkészítése során.

A hibák elfedése

A natúr smink elkészítése előtt kend be az arcőrödet az általad használt krémmel, vagy válassz olyan terméket, ami az alapozón felül hidratáló funkcióval is bír.

Több módszer is van arra, hogy a hibákat elfedd, hiszen a rendelkezésedre áll korrektor, alapozó és púder egyaránt.

Ha gyorsítani szeretnéd a folyamatot és nincs komolyabb bőrhibád, akkor vásárolj egy jó minőségű alapozót, amit gondosan, de vékony rétegben vigyél fel a problémás területekre, így a szemkörnyékre és a T-vonalra.

Utóbbit érdemes egy leheletnyi púderrel mattítanod, amit egyébként a nap folyamán bármikor megtehetsz.

Nagyon ügyelj rá, hogy az alapozó passzoljon a bőröd színéhez és ne képezzen átmenet nélküli határt a nyakrészeden.

Szükség esetén keverj két különböző színű alapozót, egyet, ami a nyári arcszínedhez és egyet, ami a téli tónusaidhoz illik.

Szemöldök és szemhéjfestés

Amennyiben szükséges, igazítsd meg a szemöldöködet, hiszen ahogy írtuk, igen jelentős mértékben meghatározza a tekinteted.

Bár nagy divat a bozontos, vastag hatású szemöldök, ne ess túlzásba, ahogy a túl vékony, úgy a túl határozott sem éppen előnyös az arcod vonásait tekintve.

A szemöldökkefére szükség esetén tegyél egy kis hajlakkot, majd gondosan simítsd felfele a szálakat.

Ha úgy látod, akad némi hiány a szálak között, szemöldökceruzával, vagy porral egészítsd ki az egységesség érdekében.

A teljesen natúr sminkhez egyáltalán nem szükséges szemhéjfestéket, vagy bármilyen más, szemhéjra való terméket használnod.

Természetesen megteheted, de akkor is tökéletes lesz a végeredmény, ha csupán alapozóval és púderrel világosabbá varázsolod a tekintetedet.

Jöhetnek a hatalmas pillák

Függetlenül attól, hogy némi barnás, bézses tónussal árnyékoltad-e a szemedet, a következő lépésben mindenképpen a szempillákra kell koncentrálnod.

Ennél a kulcsfontosságú pontnál is érdemes fokozott figyelmet szánni a hidratálásra, este lefekvés előtt, de akár a sminkelést megelőzően is (vékonyan) átsimíthatod a pillákat ricinusolajjal.

Megmaradhatsz a jól bevált fekete szempillaspirálnál, de sokkal natúrabb lehet a végeredmény (főleg a szőke hölgyek esetében), ha az ismét divatos barna spirál után nyúlsz.

A minőség ebben az esetben kiemelkedően fontos, hiszen a natúr smink leglátványosabb fázisához érkeztünk.

Válassz göndörítő, dúsító és hosszabbító hatással bíró szempillaspirált, mégpedig olyat, ami már egy rétegben is kiemelkedő hatást biztosít.

Csodásan puha ajkak

Ha a natúr sminkről beszélünk, akkor természetesen az ajkakra is csak matt, halványrózsaszín, vagy áttetsző ajakír kerülhet.

Az ápolás ebben az esetben is kulcsmomentum, hiszen a gyors és látványos eredményhez az kell, hogy az ajkak ápoltak legyenek.

Gyengéden fogkefével, vagy arcra szánt bőrradírral távolítsd el az elhalt hámsejteket az ajkaidról, majd amikor ráérsz, tegyél rájuk egy kevés mézet.

Ha erre reggel nincs időd, használj hidratáló szőlőzsírt, és hagyd másnapra a színezett rúzst. Utóbbit csak akkor használd, ha makulátlanok az ajkaid, ugyanis az extra szín kiemeli a legkisebb hibákat is.

Ügyelj rá, hogy a halvány árnyalatokat alaposan eldolgozd és napközben is rendszeresen frissítsd fel a sminked ezen részét, hiszen a rúzsok, ajakbalzsamok kopnak le a legkorábban.

VIDEO Melyik színt utálod a legjobban?

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!