Kontúrozd az arcod, akár a profik!

Írta: ,
Régóta érdekel, hogy lesz Kim Kardashiannak mindig olyan csodás arcéle? Ez a sötét és világos színek árnyékoló és kiemelő hatásának köszönhető. A technika nem olyan bonyolult, mint amilyennek talán gondolod, de fontos megjegyezni, hogy inkább esti, mint nappali viselet. Kövesd az alábbi egyszerű lépéseket, és sminkelj magadnak te is tökéletes arccsontot!
Alapok

1/5 Alapok

Ha még kezdő vagy a kontúrozásban, akkor tiszta arcbőrön kezdd a sminkelést. Ha már van gyakorlatod benne, előre felviheted a bőröd színéhez passzoló alapozót.

Árnyékolás

2/5 Árnyékolás

Válassz egy olyan krémes állagú alapozót, ami két árnyalattal sötétebb a bőrödnél, és árnyékold vele az arcodat. 

Hogy az arcformádhoz pontosan hova eső kontúrok fognak előnyösen állni, az persze változó, de általában a képen látható helyeken használjuk ezt a technikát: a homloknál a hajtő mentén, a halántéknál, az arccsont alatt, az áll két szélén és az orrnyereg szélein.
Kiemelés

3/5 Kiemelés

Most egy, a bőrödnél egy-két árnyalattal világosabb színnel azokat a területeket emeld ki, amiken a természetes fény is megcsillan: a homlok közepét, az orrnyerget, az ajkad fölötti rész, az állad közepét, illetve a szem alatti területet és az arccsont tetejét.

Összedolgozás

4/5 Összedolgozás

Egy tetszőleges alapozó ecsettel vagy akár szivaccsal óvatosan dolgozd el a színeket úgy, hogy sehol ne maradjon éles kontúrvonal. Ha az alapozót nem vitted fel az árnyékolás előtt, akkor most tedd meg.

Utolsó simítások

5/5 Utolsó simítások

Púderrel fixáld a sminked, majd dobd fel az összhatást egy üde pirosítóval.