Sminksuli: 4 tipikus smink baki, amit a legtöbb nő elkövet

Kardos Julia
Írta: , Frissítve:
Sminksuli: 4 tipikus smink baki, amit a legtöbb nő elkövet

Az internet világában azt szeretem leginkább, hogy minden nap tudunk újat tanulni, hiszen mérhetetlenül sok információ zúdul ránk tutorialok, termék ajánlások, képek formájában. Természetesen az éremnek mindig két oldala van, sajnos ennek a jelenségnek gyakran az az eredménye, hogy a nők elvesznek az információ áradatban, vagy megpróbálnak leutánozni valamit, ami nem az ő arcukhoz lett kitalálva. Összegyűjtöttem nektek a 4 leggyakoribb smink bakit és igyekszem eloszlatni a ködöt ezekkel a témákkal kapcsolatban. Mielőtt belevágnánk szeretném leszögezni, hogy szinte mindegyik hibát elkövettem én magam is, még sminkes tanulmányaim előtt, úgyhogy egyáltalán nem ciki!

Pirosító – Így ne csináld!

Imádom a pirosítót, az egyik legfontosabb alap termék. Viszont, a kép nem túlzás, tényleg látok ehhez hasonló felvitelt, nem is egyszer.

Az első számú probléma az erősség. A minőségi termékek erősen pigmentáltak, ami nagyon jó hír, mert ezáltal én egy pirosítót legalább 3 évig használok. Elég az ecsetet egyszer, finoman belemártani az anyagba és kész is.

A másik hiba az elhelyezés. Tudom, hogy nehéz szelektálni a ránk zúduló rengeteg információ között, ennek a bakinak szerintem a kontúrozás és a pirosítás összekeverése az oka. Gondoljuk végig logikusan. A járomcsont árnyékot vet, az árnyék pedig mindig szürkésbarna.

Ez azt jelenti, hogy a csont alá mindig árnyékoló kerül, ez nem a pirosító helye. Amikor sportolunk, az orcánk pirul ki először, az a terület, ami kiemelkedik mosolygás közben. Itt kell elkezdeni a pirosító felvitelét, majd kifelé elsatírozni, végig a járomcsonton (nem alatta).

 

Pirosító – Inkább így csináld!

Azt már tudjuk, hogy hova kell kerülnie a pirosító színnek és milyen irányba kell elsatíroznunk. Na de mivel?

Szerintem itt kulcsfontosságú az ecset. Minél lazább szövésű és minél hosszabbak a szálak, annál kisebb a hiba lehetőség.

A képen látható ecset például tökéletes választás, de a legtöbb nőnek tapasztalataim szerint inkább nagy fejű, sűrű ecsete van. Ezzel egyrészt a mérete miatt nehezebb jól elhelyezni a színt, másrészt sűrűsége miatt több anyagot vesz fel, így az erősség is nehezebben kontrollálható.

Én inkább többször mártok és több lépcsőben építem fel a szín intenzitását. Korábbi videómban (ecsetes múlt heti videó) 4:30 másodpercnél láthatjátok én hogyan csinálom.

Amit én használtam:

Bobbi Brown – Powder Blush – Plum Ecset: MAC – 137 Long Blending Brush

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv