Mit ne tegyél az arckezelés másnapján? 7 dolog, amit kerülnöd kellene

Fehér Dia
Írta: ,

Nincs is jobb dolog, mint elmenni egy kényeztető arckezelésre. Amellett, hogy a bőröd ragyogóbb, selymesebb és tisztább lesz, érzékenyebbé is válik a kezelés után, éppen ezért érdemes odafigyelned arra, hogyan ápolod a következő napon. Ha viszont néhány dologra odafigyelsz és legalább 24 órát kibírsz nélkülük, akkor a kozmetikusnál töltött idő és a szakember munkája meghozza gyümölcsét!

A következő 7 dolgot mindenképp kerüld el az arckezelést követő napon:

Ne nyúlkálj a bőrödhöz

Ezt persze sosem szabadna megtenned, de különösen akkor érdemes erre figyelned, ha arckezelésen voltál. Csábító lehet nyomkodni a mitesszereket, de sokkal többet árthatsz vele, mint gondolnád: amellett, hogy baktériumok kerülhetnek a bőrödre, a kinyomott pattanások nyoma akár örökre a bőrödön maradhat. Ha problémás a bőröd, inkább járj gyakrabban kozmetikushoz, hiszen ő úgy tud megszabadítani ezektől a kellemetlenségektől, hogy utána nem is marad nyomuk, emellett pedig olyan termékeket is ajánlani tud, amikkel otthon is kezelésbe veheted a problémát.

Ne sminkelj

Ha piros a bőröd, biztos, hogy szíved szerint a legjobban fedő alapozód után nyúlnál, de inkább ne tedd. Mivel a bőröd alig 24 órája esett át egy mélytisztításon, a pórusaid tágabbak, így könnyebben bejutnak a bőrödbe a baktériumok. Érdemes ugyanígy eljárnod az erősebb arcápolási termékekkel is: ne használj szérumokat, krémeket és hámlasztókat.

Ne dörzsöld az arcod tisztítás során

Az ultraérzékeny bőrödnek nem tesz jót, ha izomból dörzsölöd. Érdemes ilyenkor hidratáló arctisztítót használnod, akár érzékeny bőrre valót, mely ápolja a bőrt és nem rongálja a határvonalát.

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!