Vibráló tavaszi smink 5 lépésben

Szirák Viki
Írta: ,

Az évszakok is szerepet játszanak abban, mennyire vagyunk kísérletező kedvünkben a sminkelés terén. Télen lehet, hogy beérjük egy kis szempillaspirállal, de a tavasz hatására megjön a kedvünk a színesebb szemhéjpúderhez, rúzshoz is. Most mutatunk egy hangulatos sminket, és azt is eláruljuk, hogyan készítheted el!

A sminkelés terén az első lépés mindig az, hogy hidratáld a bőrödet, hiszen így lesz igazán egészséges és üde az arcod! Ez azért is fontos, hogy az alapozó a felvitelt követően ne legyen maszkhatású.

Azonban, mielőtt eljutnánk ehhez, előbb beszéljünk a primerről. Ezt az igazán hasznos terméket kevesen használják, pedig előnyös, mivel eltünteti a bőrhibákat, és feltölti az apróbb ráncokat. Ha ezt felvitted a bőrödre, jöhet az alapozó.

Mindig érdemes inkább ecsettel felkenni az arcodra, hiszen sokkal egységesebb hatást érhetsz el, szemben azzal, amikor a kezeidet használod; ez alól a szemed alatti részen használt korrektor a kivétel, amit az ujjaiddal jobb felvinni.

A következő szint az átmenetes, füstös hatású szemhéjfesték felvitele lesz. Amint látod, a tavaszias hatású sminknél nem a feketére helyeződik a hangsúly, hanem a barna különböző árnyalataira; a lényeg, hogy három egymással harmóniában lévő színt válassz.

Először a legvilágosabbal fesd ki a teljes szemhéjadat, majd következhet a sötétebb barna szín. Ezzel ne csak a szemhéjad szélét színezd, de egyúttal azon a ponton is fuss át vele, ahol a szemed és a szemöldökcsontod találkozik.

Ha kész, jöhet a harmadik árnyalat, ami már a melegebb tónusú barna. Ez lesz az, ami nyitottá teszi a tekintetedet; arra figyelj csak oda, hogy ne érjen fel a festék a szemöldöködig. Lehetőleg inkább egy háromszöget próbálj festeni vele.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv