Tavaszi arcmegújulás: a legjobb két összetevős pakolások

Zabolai Margit
Írta: ,

Ha az évszakváltás kicsit megviseli a bőrödet, ha úgy érzed, a fáradtságodról már nem csak te tudsz, hanem bárki, aki az arcodra néz, akkor engedj meg magadnak egy kis kényeztetés, és legyél sugárzóan szép ezen a tavaszon!

A tápláló pakolásokat ma már drogériákban is be lehet szerzeni, mindössze pár száz forintért árulják az egy-két alkalomra elegendő kis tasakokat, de a házilag készített pakolás az, amiről az ember biztosan tudja, hogy mi kerül bele.

Arról nem is beszélve, hogy már maga a pakolás kikeverése is amolyan kis rituálé, egyszerűen jól esik az ember lelkének az a pár perc, amit az előkészületekre szán.

Ha egy kis otthoni szépségkezelésre készülsz, fontos tudnod, hogy a pakolásokat mindig csak az alaposan megtisztított arcbőrre érdemes felvinni, a megmaradt, föl nem szívódó pakolást pedig egy kozmetikai kendővel, vagy langyos vízzel törölheted le.

Fontos, hogy ne alkalmazz olyan pakolást, amelynek valamelyik összetevőjére érzékeny vagy, ha pedig nem vagy biztos ebben, először csak egy kis felületen végezz próba kezelést!

Méregtelenítő pakolás: méz + joghurt Kép forrása: JPCPROD/depositphotos.com

A tavaszi méregtelenítő pakolás a vegyes, vagy száraz bőrtípusra ajánlott, hidratálja, ugyanakkor fertőtleníti is a bőrt, és elősegíti a megújulást.

A kikeveréséhez dolgozz össze két evőkanál mézet egy evőkanál joghurttal, és ezt vidd fel az arcodra, majd relaxálj körülbelül 10 percig.

A joghurt kényezteti és hidratálja az arcbőrt, a méz pedig magába szívja a toxinokat a bőr mélyebb rétegeiből is.

Ha használat előtt a mézet egy kicsit felmelegíted – vigyázz, hogy ne legyen forró! – akkor kellemes, langyos pakolást vihetsz fel, ami alatt nem csak a pihenés esik majd jobban, de mivel a meleg megnyitja a pórusokat, a tisztítás is hatékonyabb lesz.