6 tipp, hogy mindig szuper tartós legyen a sminked

Nagy Rebeka
Írta: ,
6 tipp, hogy mindig szuper tartós legyen a sminked

Ismerős, mikor estére az alapozód úgy eltűnik, mintha fel se raktad volna reggel? Vagy elmozdul a szemceruzád, a szemeden pedig összeáll a szemhéjpor? Most megmutatom, hogyan tedd tartóssá a sminked, hogy este is ugyanolyan makulátlan legyen, mint mikor elkészítetted. 

Kezdd az alapoknál!

Fontos, hogy alapozód teljesen "személyre szabott" legyen, vagyis kifejezetten a te bőrtípusodhoz passzoljon textúrában és színben is. Ha zsíros a bőröd, semmiképp se válassz túl krémes alapozót, mert attól még fényesebb lesz az arcbőröd, inkább keress mattító verziót. Ha száraz az arcbőröd, akkor olyan terméket keress, amely tartalmaz egy kis hidratálót, és a textúrája elég vizes hatású.

Fontos, hogy a kiválasztásnál kérj segítséget, bárhol is vásárolsz! Az alapozó színét például sokan a kezükön tesztelik le, pedig ez egy rossz módszer. Helyette egyből az arcodon, állvonaladon próbáld ki az árnyalatokat (lehetőleg természetes fénynél), és ellenőrizd le az eladó segítségével, hogy melyik szín illeszkedik az arcbőrödhöz a legjobban. 

Használj ecseteket!

Ha eddig kézzel vitted fel az alapozót, és fülpiszkálóval, vagy applikátorral a szemhéjpúdert, akkor ezeket most gyorsan felejtsd el! :) A megfelelő eszközök használata a sminkelésnél is nagyon fontos, sőt, nem csak precízebb végeredményt érhetsz el egy-egy ecsettel, de a sminked úgy általában is jobban bírja majd a strapát

Az ecsetek között egyébként szintetikus és természetes szőrből készülteket is találhatsz.

Az előbbi csoport tagjai műanyagból készültek, erősebb a tapintásuk, és a fényükön látszik, hogy műszálasok. Ezek inkább a folyékony állagú sminkek felrakására jók (például: alapozó, korrektor). A természetes szőrből készült ecsetek állati szőrből készülnek, ezek használatát pedig inkább a por állagú festékekhez ajánlom (például: púder, szemhéjporok). 

 

Fókuszban

A légúti hurut lehetséges színei - Melyik, mit jelent?

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató