Színharmónia a sminkelésben: kombinációk pinkkel, lilával, zölddel és feketével

Bukor Ágnes
Írta: ,

Az előző cikkemben már olvashattátok a korall, a nude, a barna és az ezüst színek harmóniájáról megírt összeállítást. A mostani kollázs kicsit harsányabbak kombinációit fogja bemutatni. Merjünk játszani a színekkel, különösen, hogy végre itt a tavasz, és elhagyhatjuk a komor árnyalatokat.

Pink kombináció

Nem összekeverendő a pink a halvány babás rózsaszínnel. Tejesen más benyomást kelthetünk a két színnel. Amíg a babarózsaszínnel a kislányos énünket hozhatjuk elő, addig a pink színnel a vadabb oldalunkat. Ha a rózsás bőrtípusba tartozol és világos a bőröd, kitűnő választás lehet számodra ez a szín.

Gyönyörűen harmonizál a fehér bőrrel egy erős pink rúzs, amihez csak egy kis szempillaspirált kell, hogy használj, mert azzal kiemelheted a szemeid. Ajánlatos arcpírként halvány rózsaszín árnyalatot választani, megspékelve egy fuvallat highlighterrel.

Természetesen a szemhéjra is felkerülhet ez az erős árnyalat, de figyeljünk arra, hogy ilyenkor mindig tegyünk a felső szempillatőhöz némi feketét, mert ha nem így teszünk, könnyedén azt a hatást kelthetjük, mintha betegek lennénk.

29.cikk-színharmónia-pink

Lila kombináció

Zöld szeműek előnyben! Hiszen ehhez a szemszínhez tökéletes választás a lila, vagy annak bármely árnyalata. Ha a világos liláról beszélünk, szintén figyelni kell arra, hogy vagy húzzuk meg a tusvonalunkat, vagy pedig vigyünk fel valamennyi fekete szemhéjport a szempillatőhöz. Ezzel elkerülhetjük a sápasztó hatást.

Tudom ajánlani ehhez az összeállításhoz a lila-fehér körmöket, ahol is visszaköszön ez a csodálatos szín, így nem csak a szemhéjunkon hordjuk. A merészebb lányok készíthetnek maguknak lila szájszínezést is, hiszen a tavaszi sminktrendnél bármely szín használata megengedett.

29.cikk-színharmónia-lila

Zöld kombináció

Smaragdzöld, fűzöld, almazöld, stb. Nekem jöhet bármi, imádom őket! Nagyon passzol a zöld a barna szemű lányok szeméhez. Esetleg egy zöld tusvonal? Naná! Nem kell leragadni a fekete színnél, bátorkodhatunk használni színes tust is. Akkor is nyerő választás a zöld tus, ha valamelyik kiegészítőnk ilyen színű.

Ha készítesz magadnak egy zöld színnel kevert füstös sminket, elég, ha csak egy nude árnyalatú rúzzsal egészíted azt ki. Gyönyörű leszel a zöld színűre megfestett szemhéjakkal. A zöld színhez leginkább a korall vagy barack rúzsok mennek, de persze kedved szerint, más színűre is festheted ajkaid.

29.cikk-színharmónia-zöld

Fekete kombináció

A fekete olyan univerzális szín, amelyik megállja helyét a munkahelyeden, alkalomkor, buliban, és sorolhatnám még, hogy hány helyen. Ez az a szín, aminek számtalan sminkelési változata ismert, de most nem érdemes felsorolni.

Készíthetsz magadnak igéző, fekete füstös szemeket, vagy akár egy macskás tusvonalat is, mert az biztos, hogy ekkor garantáltan sikered lesz. Figyelj arra, hogy ne vidd túlzásba a fekete szín használatát, mert valljuk be, elég komor megjelenést lehet vele elérni. Ha buliról van szó, akkor bátorkodhatsz a feketével kiemelt szemeidhez egy erős bordó rúzst festeni. 

29.cikk-színharmónia-fekete

Legyen szó bármelyik színkombinációról is, figyelj az egyensúlyra, ne akard, hogy az arcod minden területe hangsúlyossá váljon. Van úgy ugyanis, hogy aznap elég lehet csak a pirosítót használnod, max. egy kicsit erősebben. A már elcsépelt „kevesebb néha több” közhely lebegjen az ecseteid felett, mielőtt hozzáérinted azokat az arcodhoz.