Filléres csodaszer, 7 szépség trükkre – Erre jó a vazelin

Zabolai Margit
Írta: ,
Filléres csodaszer, 7 szépség trükkre – Erre jó a vazelin

A vazelint vagy puha paraffint a népi orvoslás sokféle területen használta – régebben általános vélekedés volt, hogy gyakorlatilag bármilyen betegséget gyógyítani lehet vele. Ugyan ez ebben a formában természetesen nem igaz, nem árt otthon egy tégellyel tartani a filléres kencéből, mert számos szépségápolási területen bevetheted. Mutatunk néhány trükköt!

Ajakradír

A hideg szél könnyen kicserzi az érzékeny ajkak bőrét, ha pedig a felső hámréteg kiszáradt, elhalt, akkor már hiába a hidratálás.

A kicserepesedett ajkakra gyógyír a puha ajakradírozás, amivel eltávolíthatod a hamarosan amúgy is felváló, berepedező bőrt, és hidratálhatod az alatta lévő frisset.

Egy kevés vazelint keverj el kristálycukorral, és ezzel dörzsöld át finoman az ajkaidat. A cukor eltávolítja az elhalt sejteket, a vazelin pedig hidratál – most már jöhet a rúzs!

Tartós parfüm

Gyorsan elillan a parfümöd illata? Erre is megoldás a vazelin!

Kenj egy keveset mindkét csuklódra, majd erre fújd rá a parfümöt – az illat így sokkal tovább érezhető marad, mert nem szívódik fel a bőrödön keresztül, a vazelinnek pedig nincs sem színe, sem szaga, így nem befolyásolja a parfüm minőségét.

Fókuszban

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!

Innen tudhatod, hogy jó sportcipőt vásároltál a gyereknek

A jó sportszereken és sportruházaton több múlik, mint gondolnád!