Szépségtippek szürke arcbőr ellen

Szabó Erzsébet
Írta: ,

A hideg hónapokban te is sápadtnak tűnsz, az arcod pedig enyhén szürkés árnyalatra vált? Vajon mi áll ennek a jelenségnek a hátterében, és mit tudsz kezdeni a kellemetlen problémával? Mutatjuk a kiváltó okokat, és a kezelési lehetőségeket!

Mitől lesz szürke az arcbőröd?

Amennyiben az arcbőröd rendszeresen szürke (nem köthető pl. évszakhoz, vagy szezonhoz), az könnyen utalhat valamilyen tüdővel kapcsolatos megbetegedésre, esetleg keringési problémára.

Ha nagyon látványos az elváltozás, esetleg úgy tűnik, egyre feltűnőbb a jelenség, érdemes lehet részt venned egy kivizsgáláson, ahol fényt deríthetnek a probléma okára, illetve kezelési lehetőségeket is ajánlhatnak számodra.

Persze az is lehet, hogy valami egészen más áll a háttérben, úgyhogy ne ijedj meg! De az sosem árt, ha utánajársz, mi okozhatja a tüneteidet.

Mi befolyásolja még?

Szürkés lehet az arcbőröd színe, ha nagyvárosban élsz, és/vagy dohányzol. Ennek az oka egyszerű: a cigarettában, a füstös levegőben levő méreganyagok kívülről és belülről is hatással vannak a bőrödre.

Míg a dohányzásról le tudsz mondani, addig nem feltétlenül tudod teljesen kivédeni a nagyváros mellékhatásait. Egyébként részben ez az oka annak is, hogy a hideg hónapokban általában jelentősebb a szürkés szín: ilyenkor beindul a fűtésszezon, miközben a párás, ködös idő nem hagyja, hogy a szmog távozzon a városból.

Ehhez hozzájön még a fakóbb szín, hiszen már csak elvétve látjuk a napot: kész is a sápadt, szürkés arcbőr.