5 szépségfogadalom, amit egyértelműen megköszön a tested

Stumpf Bea
Írta: ,
5 szépségfogadalom, amit egyértelműen megköszön a tested

Minden év első napján megfogadunk valamit. Van, aki ezekben nagyon ügyes, és betartja, amit megígért magának, de van, akinek néhány hét után alábbhagy a lelkesedése. Biztos neked is voltak már listáid, hogy mit szeretnél betartani az új évben, és volt, amikor sikerült, volt, amikor nem. Most olyan szépségfogadalmakat hoztunk el neked, amiket nem csak az új évben, hanem egyszerűen minden nap be kellene tartanod – hidd el, a tested meghálálja majd! Kíváncsi vagy, mik ezek? Olvass tovább!

"Kívülről-belülről hidratálok" Kép forrása: portandfin.com

Azzal, hogy elegendő folyadékot (napi 1,5-2 liter) viszel be a szervezetedbe, már a panaszok nagy részét meg is előzted, hiszen a legtöbb bőrprobléma a dehidratáltságból ered.

Emellett fontos bőröd külső hidratálása is, főként a téli időszakban, amikor sokkal kevesebb napfény ér, és a bőröd a hideg miatt könnyebben kiszárad. Figyelj azonban arra, hogy a kozmetikumok, amiket magadra kensz, természetes alapanyagból készüljenek! Nem elég, ha egy krém jó illatú vagy drága, az is fontos, hogy ne legyen tele bőrt károsító kőolajszármazékokkal, azaz szebb nevén ásványi olajokkal.

Tipp: A kozmetikumok összetevői közül ezeket kerüld: Mineral Oil, Petrolatum, Paraffinum-Liquidum, Cera Microcristallina, Microcrystalline wax, Ozokerit, Ceresin.

"Megfelelően tisztítom az arcom" Kép forrása: shonurova.me

Biztos veled is előfordult már, hogy az esti buli után már nem volt energiád lemosni a sminked, mielőtt lefeküdtél aludni. Az esti arctisztítás azonban nagyon fontos, mert a napközben az arcodra rakódó szennyeződéseket is eltávolítod vele, amik egyébként eltömítenék a pórusaidat – így a bőröd elég oxigénhez jut, és sokkal gyorsabban tud regenerálódni. 

Ha alvás közben nem tud megfelelően regenerálódni a bőr, több szabadgyök termelődik a szervezetedben, valamint sérül a kollagén termelés, ezért az öregedési folyamatok is felgyorsulnak.

Tipp: Próbáld ki a különböző természetes kecsketejes szappanokat, amik nem csak táplálják és frissítik a bőrt, de a benne lévő AHA savak segítségével az elhalt hámsejteket is eltávolítják.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba