Szépségbakik, amelyektől idősebbnek tűnhetsz – Így kerüld el őket!

Írta: ,

A következőkben néhány olyan sminkelési hibát mutatok be nektek, amiktől biztosan idősebbnek fogsz tűnni a korodnál, ezért érdemes örökre elfelejteni ezeket a praktikákat. Sminkesként szakmai ártalom, hogy sokszor mustrálom az emberek arcát. Sajnos gyakran elkalandozik így a szemem, éppen ezért most megírom nektek azokat a hibákat, amiket nap mint nap elkövetnek a nők a sminkelésnél, és amiktől idősebbnek tűnik az arcuk. Pedig ki az, aki idősebbnek akar látsztani a koránál? Én biztos nem.

Fekete szín viselése Kép forrása: musebeautyproblog.com

1/5 Fekete szín viselése

A fekete színtől mindig komorabb, határozottabb megjelenésűvé válunk, akár az öltözékünkben, akár a hajunk színében, vagy épp a szemünkön viseljük.

Kerüljük ezt a színt, ha nem akarunk 5 évvel idősebbnek tűnni, ajánlatos tehát a fekete szemceruza helyett színeset használni, a fekete spirált pedig váltsuk ki barnával.

A közkedvelt fekete füstös szem sminket pedig lilával vagy zölddel fessük meg, attól függően, hogy milyen az aznapi öltözékünk.

Erős alapozás, púderezés Kép forrása: theysmell.com

2/5 Erős alapozás, púderezés

Minél érettebb egy bőr, annál kevesebb alapozót és púdert ajánlatos használni. Egy testes, matt hatású alapozó könnyen beleülhet a barázdákba, ezzel pedig még inkább kiemeljük a korunkkal járó szépséghibákat.

Használjatok báziskrémet, ami feltölti a ráncokat és a bőr egyenetlenségeit.

Van még egy jó módszer: alapozó helyett válasszatok inkább BB krémet vagy színezett hidratálót, ugyanis mindkét termékben van ránctalanító, valamint egy könnyed textúrájú krémről beszélünk, ami biztosan nem fog beülni az apró barázdákba.

A porpúderrel is óvatosan, hiszen minél szárazabb anyagot viszünk fel a bőrünkre, az annál jobban ráerősíthet a ráncainkra. A púdert kifejezetten a homlok vonalára hordjuk fel egy púderecset segítségével.

Sötét szemöldök Kép forrása: mymakeupideas.com

3/5 Sötét szemöldök

Többször írtam már róla, hogy a szemöldök legyen egy árnyalattal sötétebb a hajunk színénél, és ezt az állításomat még mindig fenntartom.

De ne legyen három árnyalattal sötétebb!

Ha túlzásba viszed a szemöldököd színének erősítését, idősebbnek fogsz tűnni, nem beszélve arról, hogy gonosszá válik a tekinteted...

Mély tónusú rúzs Kép forrása: brit.co

4/5 Mély tónusú rúzs

Ha a rúzs színének kiválasztásáról van szó, jobb, ha kerülitek a mély bordó, szilva lila és barnás árnyalatokat, hiszen ezek mindegyike öregíti megjelenésünket.

Az AVON 3D ajakrúzs kollekciója a teltebb ajkakért gyönyörű színpalettával rendelkezik, melyek tökéletes választásnak bizonyulnak akkor is, ha már apró barázdák is megjelentek az ajkaink körül.

Ezek a rúzsok tartalmaznak kollagént, mely teltebbé varázsolja az ajkakat. Retinol tartalmának köszönhetően az apró barázdák feltöltődnek, és simábbá válik a bőr.

A száj bőrének feszességéért a jojoba olaj, a koffein és a gránátalma összetevői felelnek, miközben a rúzs csábító árnyalatát viseljük a szánkon.

Csillogós textúra használata Kép forrása: eyeshadowlipstick.com

5/5 Csillogós textúra használata

Egy bizonyos kor felett már nem ajánljuk a szaténos és csillogó szemhéjfestékek használatát, hiszen felnagyítják a mimikai ráncokat.

Maradjunk inkább a matt árnyalatoknál, de ha nagyítani szeretnénk a szemünket, akkor a szem belső zugába tegyünk matt hófehér szemfestéket, majd szépen dolgozzuk össze a további színekkel.

Azt leszögezhetjük, hogy bármilyen színről is beszélünk, a sötétebb árnyalatok mindig idősebbnek fog mutatni minket.

Ha ezt el akarjuk kerülni, használjunk barackos, rózsaszínes, de mindenféleképpen valami üde árnyalatot.