Szépségbakik, amelyektől idősebbnek tűnhetsz – Így kerüld el őket!

Bukor Ágnes
Írta: ,
Szépségbakik, amelyektől idősebbnek tűnhetsz – Így kerüld el őket!

A következőkben néhány olyan sminkelési hibát mutatok be nektek, amiktől biztosan idősebbnek fogsz tűnni a korodnál, ezért érdemes örökre elfelejteni ezeket a praktikákat. Sminkesként szakmai ártalom, hogy sokszor mustrálom az emberek arcát. Sajnos gyakran elkalandozik így a szemem, éppen ezért most megírom nektek azokat a hibákat, amiket nap mint nap elkövetnek a nők a sminkelésnél, és amiktől idősebbnek tűnik az arcuk. Pedig ki az, aki idősebbnek akar látsztani a koránál? Én biztos nem.

Fekete szín viselése Kép forrása: musebeautyproblog.com

A fekete színtől mindig komorabb, határozottabb megjelenésűvé válunk, akár az öltözékünkben, akár a hajunk színében, vagy épp a szemünkön viseljük.

Kerüljük ezt a színt, ha nem akarunk 5 évvel idősebbnek tűnni, ajánlatos tehát a fekete szemceruza helyett színeset használni, a fekete spirált pedig váltsuk ki barnával.

A közkedvelt fekete füstös szem sminket pedig lilával vagy zölddel fessük meg, attól függően, hogy milyen az aznapi öltözékünk.

Erős alapozás, púderezés Kép forrása: theysmell.com

Minél érettebb egy bőr, annál kevesebb alapozót és púdert ajánlatos használni. Egy testes, matt hatású alapozó könnyen beleülhet a barázdákba, ezzel pedig még inkább kiemeljük a korunkkal járó szépséghibákat.

Használjatok báziskrémet, ami feltölti a ráncokat és a bőr egyenetlenségeit.

Van még egy jó módszer: alapozó helyett válasszatok inkább BB krémet vagy színezett hidratálót, ugyanis mindkét termékben van ránctalanító, valamint egy könnyed textúrájú krémről beszélünk, ami biztosan nem fog beülni az apró barázdákba.

A porpúderrel is óvatosan, hiszen minél szárazabb anyagot viszünk fel a bőrünkre, az annál jobban ráerősíthet a ráncainkra. A púdert kifejezetten a homlok vonalára hordjuk fel egy púderecset segítségével.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba