Szépségápolás ricinusolajjal – 5+1 trükk, amire felhasználhatod

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Szépségápolás ricinusolajjal – 5+1 trükk, amire felhasználhatod
A ricinusolaj egy igazán sokrétű és nagyszerű produktum, melyet a gyógyászaton felül a szépségápolásban is remekül hasznosíthatunk. Olcsó, természetes és mindenki számára elérhető. Kell ennél több?
Bőrápolás
A ricinusolaj kondicionálja a bőrt, hidratálja, táplálja azt. Segít legyőzni a gyulladásokat, az apróbb ráncokat, tökéletes gyógyír a szárazság ellen, ráadásul a szem alatti sötét karikákat is halványítani lehet a segítségével.
 
A legjobb az egészben, hogy a ricinusolaj decije nagyjából 200-300 forintba kerül, ami még hajpakolás esetén is minimum 2-3 alkalomra elegendő mennyiség, az apróbb szépészeti felhasználás során pedig hónapokig kitart. 
Szemöldökdúsítás
Mivel a ricinusolaj a szempillák és a hajszálak növekedését is elősegíti, gyógyír lehet a túlszedett szemöldök formázásban is. Ebben az esetben is ugyanúgy kell használnod, mint ahogy azt az előző pontokban írtuk: a szemöldökre kell kenned, majd pár órát fennhagynod, hogy kifejthesse hatását. 

 
Mivel ezzel a módszerrel nem csak új szálak fognak nőni, hanem a jelenlegiek is megerősödnek, érdemes több időt szánnod a fazonírozásra, mert a bozontos szemöldök éppannyit ronthat a szépségeden, mint a túlszedett változat.