8 meglepő dolog, amit te is megtehetsz a szépségedért

Szabó Erzsébet
Írta: ,

A szépségápolás a legtöbb nő számára magától értetődő, ám jó néhány olyan rutin akad, amire talán idáig nem fordítottál kellő figyelmet. Pedig az alábbi praktikák hosszú távon segítenek megőrizni a szépségedet, és nem kell értük komoly összegeket elköltened rájuk!

Elektromos fogkefét használsz

Talán te is azok közé tartozol, aki fél kiadni egy nagyobb összeget elektromos fogkefére, pedig ezek az eszközök garanciálisak, és általában jó pár évig bírják. A cserélhető fejek is tartósabbak, mint a hagyományos fogkefék esetében, a hatékonyság pedig megkérdőjelezhetetlen. És ha számolgatsz egy kicsit, végeredményben nem biztos, hogy sokkal többet adsz ki egy ilyen készülékre, cserébe viszont sokkal egészségesebb lehet a fogsorod, a mosolyod pedig jóval káprázatosabb.

Ritkábban kell majd fogorvoshoz is menned, a fogkő nehezebben, vagy egyáltalán nem tapad meg a fogaidon, tehát biztos a fehérebb mosoly és a jobb szájhigiénia! Jó, persze az elektromos fogkefe sem ment meg minden bajtól, de ahhoz hozzájárul, hogy fehérebb és egészségesebb legyen a fogsorod!

Éjjeli arckrémet is vásárolsz

Sokan felesleges macerának tartják a kétféle krém megvásárolását és használatát, pedig az éjjeli és a nappali arckrém között óriási különbségek vannak. A nappali krémekben extra adalékanyagként ott vannak az UV védelemért felelős hatóanyagok, az antioxidánsok. Ezzel szemben az éjszakai krémek feladata a regenerálás és a mélyebb hidratálás, használatuk után reggelre valóban puha és üde lesz a bőröd (persze csak akkor, ha már megtaláltad az ideális terméket).

Azt viszont tudnod kell, hogy nem jó ötlet éjszakai krémet nappalra használni, hiszen egyes hatóanyagok reagálnak a fényre, ráadásul az UV szűrő hiányában védtelen lesz a bőröd. Mindent összevetve a nappali arckrém éjjeli használata nem okoz ilyen gondokat, de mivel sokkal hidratáltabb lesz a bőröd, ha mindig a funkciót tartod szem előtt, megéri váltanod.