5 dolog, amit már huszonévesen muszáj megtenned a szépségedért

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Persze, tudjuk, ilyenkor még nagyon távolinak tűnik az öregedés, de ha belecsöppensz a felnőttkor mókuskerekébe, akkor úgy fognak elröpülni az évek, hogy észre sem veszed. Márpedig az idő nem áll meg! Próbálj minél korábban kapcsolni, és gondoskodj a szépségedről addig, amíg még könnyű a dolgod!

Harc a ráncok ellen Kép forrása: adventures-in-cooking.com

Talán túlzásnak érezheted, hogy huszonévesen szemránckrémet kezdj el használni, pedig az első mimikai ráncok már 20-25 évesen kialakulnak.

Természetesen semmi gond nincs velük, és egyfajta bájosságot is adnak az arcnak, de ha időben elkezded a kezelésüket, akkor a harmincas éveidben sokkal könnyebben kordában tudod majd tartani az elmélyülésüket.

Talán éppen amiatt, mert sokan korainak tartják ilyenkor a ránctalanítást, nem túl könnyű speciálisan neked készült krémeket találnod a polcokon, a legtöbb termék +30-tól indul. Szerencsére van megoldás! Keresd a q10-koenzimet és a hialuronsavat tartalmazó termékeket, és használd őket reggel és este, a szokásos arctisztító rutinod után.

Viszlát, káros hatások! Kép forrása: prikolnie-kartinki.ru

A ránctalaníts lehetősége már fiatalon is adott, de sok szakember ilyentájt inkább a káros hatások kivédését helyezi előtérbe. Ez egész pontosan a megfelelő tisztítást, hidratálást és a fényvédelmet jelenti.

Amennyire alapvető ez sokak számára, mások olyan könnyedén hanyagolják a kulcsfontosságú rutinokat, aminek bizony idő előtti öregedés és a bőr rugalmatlanná válása lehet az eredménye. A huszonéves korosztály gyakran túlzásba viszi a szoláriumozást, napozást, túl vastagon, és inkább pénztárcabarát alapanyagokkal sminkel, miközben nem ügyel kellőképpen a külső-belső hidratálásra, illetve a tisztításra.

Nos, neked is ezeket a szokásokat kell megreformálnod!