Ki ne dobd a banánhéjat: 5+1 mód, hogy megszépülj tőle

Zabolai Margit
Írta: ,

Azt mindenki tudja, hogy a gyümölcsök jót tesznek az egészségnek, de gondoltad volna, hogy azok a részeik, amik eddig a szemétben landoltak, szintén segíthetnek a szépséged megőrzésében? A finom táplálékok vitaminjai nem csak belülről ápolhatnak, és még az olyan egyszerű dolgok is, mint a banánhéj, segíthetnek a szépséged megőrzésében. Mutatjuk, hogyan!

Ha fogorvosnál akarod elvégeztetni a fogfehérítést, borsos összegeket kell fizetned, az otthoni fogfehérítő programok azonban nem mindig biztonságosak, a fogzománc megsértésével pedig több kárt okozhatnak, mint hasznot.

Ha otthon szeretnéd egy árnyalattal ragyogóbbá tenni a fogaidat, fontos, hogy kíméletes módszert válassz.

Ha egy darabka banánhéj belső, fehér felével néhány percig finoman átdörzsölöd a fogaidat, és ezt a műveletet naponta néhányszor megismétled, akkor gyorsan ragyogóbbá teheted a mosolyodat.

Ragyogóbb bőr Kép forrása: unsplash

Ahogyan a fogaidat fehérebbé teheti, úgy a bőrödet is ragyogóbbá varázsolhatja a banánhéj, ami nem csak a benne található gyümölcssavaknak köszönhetően teszi szebbé az arcod.

Egyrészt a banánhéj belső fele képes megszabadítani az elhalt hámsejtektől, ugyanakkor a felszínre kerülő friss, tiszta bőrt értékes vitaminokkal és antioxidánsokkal is ellátja.

Csak finoman dörzsöld át vele az arcodat, majd mosd le, végül pedig használj tonikot, ami helyreállítja a bőröd pH-értékét.