5+1 pontos szépség bakancslista: legalább egyszer ki kell próbálnod!

Bukor Ágnes
Írta: ,
5+1 pontos szépség bakancslista: legalább egyszer ki kell próbálnod!

Régóta szemezel egy sminkelési technikával vagy egy szépítő kezeléssel, mégsem tudod, bele merj-e vágni? Nem baj, ha nem vagy kísérletező kedvű! Most összegyűjtöttem neked 6 olyan izgalmas dolgot, ami ugyan csak kis változtatást jelent, mégis kiszakít a megszokott rutinból. Garantálom, hogy szeretni fogod őket!

Szemöldökszedés cérnával

Cérnával lehet szőrteleníteni? Igen! A gyantázáson és a csipeszes szőrtelenítésen kívül létezik egy indiai ősi technika a szőrtelenítés világában, amihez ráadásul csak egy szál pamut cérnára lesz szükséged!

Ez a technika valahol a csipesz és a gyantázás között helyezkedik el a hatékonyság szempontjából, hiszen egyszerre több szálat is képes eltávolítani, nem beszélve arról, hogy kevésbé hagy maga után bőrpírt.

Fogj egy cérnát, és kösd össze a két végét, majd a hüvelyk és a mutató ujjaiddal nyúlj bele a hurokba. Ezután csavarj ötöt-hatot a cérnán, hogy egy spirál keletkezzen a közepén! 

A szőrtelenítéshez ezután az egyik oldalon nyisd szét az ujjaidat, a másik kezeden pedig csukd össze, majd fogd közre a cérnával az eltávolítani kívánt szálakat és húzd ki őket!

Ha a leírás kicsit bonyolultnak is tűnik, ne aggódj! Ezen a videón látni fogod, pontosan hogyan kell csinálni!

Rúzs mattítás Kép forrása: indulgy.com

Mostanában nagyon divatosak a matt  színek a rúzsok között, de ha a kedvenc árnylatú, klasszikus, szaténos rúzsaidból már évekre betáraztál, akkor sincs veszve semmi!

Vidd fel az ajkaidra a kiválasztott rúzst, majd egy nagy ecset segítségével, ütögető mozdulatokkal hordj fel világos transzparens púdert a szád teljes felületére.

Ezzel az egyszerű, gyors trükkel azonnal matt textúrát adhatsz a rúzsaidnak, ráadásul a tartóssági faktort is növelheted!

Szerintem érdemes kipróbálni!