Szépség a parton - Készíts vízálló strandsminket!

Bukor Ágnes
Írta: ,

Annyira ragaszkodsz a szempillaspirálodhoz, hogy festetlen pillákkal már ki sem lépsz az utcára? Ismerős a probléma, ugyanis én sem megyek nélküle, még csak a boltba sem. De mit is lehet tenni, ha nyaralni indulunk, és a pihenésünk 90 százalékát víz közelben töltjük? Erre is van megoldásom, így most bemutatok nektek néhány vízálló sminktippet, amivel még a strandon is teljes pompában tündökölhettek.

Vízálló füstös Kép forrása: polyvore.com

Ha ellenállhatatlan késztetést éreztek még a strandra is sminkelni, alapvető jelentőségű, hogy első rétegben mindig vigyetek fel minimum 30 spf-el ellátott fényvédőt az arcotok egész felületére, és csak ezután kezdjétek el a vízálló sminketeket megfesteni.

Ha valami vadító tekintetre vágytok, akkor készítsétek el a füstös szemsmink vízálló változatát.

Létezik egy olyan folyadék, amibe ha belemártod az ecseted, és azzal veszed fel a szemhéjport a palettából, akkor egy vízhatlanabb smink fog elkészülni, mint a megszokott száraz ecsetes technikánál.

Ha besatíroztad a szemhéjad, fesd be a pilláidat vízálló szempillaspirállal, és tegyél fel az ajkaidra egy színtelen ajakbalzsamot, de olyat, ami tartalmaz fényvédőt.

Tusvonalas

Szerencsére ma már a legtöbb sminkmárka piacra dobta a termékeinek vízálló változatát is, ezért csak a „waterproof” angol feliratot kell keresni a termékeken.

Pont ezért, a tusvonal fajták palettáján is szemezgethetünk a vízbiztos választékból.

Húzzátok meg a cicavonalatokat, majd fessétek be vízálló szempillaspirállal a pilláitokat, és máris kész a strandra való sminketek.