Szépség a parton - Készíts vízálló strandsminket!

Írta: ,

Annyira ragaszkodsz a szempillaspirálodhoz, hogy festetlen pillákkal már ki sem lépsz az utcára? Ismerős a probléma, ugyanis én sem megyek nélküle, még csak a boltba sem. De mit is lehet tenni, ha nyaralni indulunk, és a pihenésünk 90 százalékát víz közelben töltjük? Erre is van megoldásom, így most bemutatok nektek néhány vízálló sminktippet, amivel még a strandon is teljes pompában tündökölhettek.

Vízálló füstös Kép forrása: polyvore.com

1/6 Vízálló füstös

Ha ellenállhatatlan késztetést éreztek még a strandra is sminkelni, alapvető jelentőségű, hogy első rétegben mindig vigyetek fel minimum 30 spf-el ellátott fényvédőt az arcotok egész felületére, és csak ezután kezdjétek el a vízálló sminketeket megfesteni.

Ha valami vadító tekintetre vágytok, akkor készítsétek el a füstös szemsmink vízálló változatát.

Létezik egy olyan folyadék, amibe ha belemártod az ecseted, és azzal veszed fel a szemhéjport a palettából, akkor egy vízhatlanabb smink fog elkészülni, mint a megszokott száraz ecsetes technikánál.

Ha besatíroztad a szemhéjad, fesd be a pilláidat vízálló szempillaspirállal, és tegyél fel az ajkaidra egy színtelen ajakbalzsamot, de olyat, ami tartalmaz fényvédőt.

Tusvonalas

2/6 Tusvonalas

Szerencsére ma már a legtöbb sminkmárka piacra dobta a termékeinek vízálló változatát is, ezért csak a „waterproof” angol feliratot kell keresni a termékeken.

Pont ezért, a tusvonal fajták palettáján is szemezgethetünk a vízbiztos választékból.

Húzzátok meg a cicavonalatokat, majd fessétek be vízálló szempillaspirállal a pilláitokat, és máris kész a strandra való sminketek.

Highlighter

3/6 Highlighter

Ha nem ragaszkodtok a szemsminkhez a tengerpart mellett, akkor ajánlom figyelmetekbe a highlightert, ami ez esetben vagy folyékony, vagy krémes kiszerelésű legyen.

Apró, ütögető mozdulatokkal vigyétek fel az arcotokra ezt a fényes krémet, és indulhattok is pihenni a vízpartra.

Szempillaspirál

4/6 Szempillaspirál

Szerintem a legpraktikusabb vízálló smink az, amikor a szempilláinkat kispirálozzuk, és a szem alatti karikákra teszünk egy kis korrektort.

Ennél több nem igazán kell ahhoz, hogy a tengerparton is jól nézzünk ki.

Erős rúzs

5/6 Erős rúzs

Ha imádod a szádat hangsúlyozni, a vízparton sem kell lemondanod róla.

Vásárolj meg egy matt rúzst, melyet vidd fel a szádra, több rétegben.

Az is egy jó megoldás, ha szájkontúr ceruzával fested meg az egész ajkad felületét.

Minél szárazabb anyag van a szádon, annál hamarabb pereghet az le, ezért óránként színtelen ajakápolóval kend be a beszélőkéd!

Szemöldök, spirál

6/6 Szemöldök, spirál

Tuti smink lehet a kánikulában, ha csak a szemöldökötöket erősítitek meg egy szemöldökfilc segítségével, mely biztosan helyén fog maradni a legmelegebb időben is.

Figyelem! Egyik sminket sem arra találták ki, hogy ezekkel a víz alatt búvárkodjatok órákon át, hiszen ezek inkább az izzadságot és az arcotokra csapódó vizet bírják ki.