A szempillanövesztő csodaszer elkészítése otthon: mutatjuk a receptet

Nagy Rebeka
Írta: ,
A szempillanövesztő csodaszer elkészítése otthon: mutatjuk a receptet

Ha kurta pillákkal áldott meg a sors, ne búslakodj, mert most egy olyan készítmény receptjét adom a kezedbe, amellyel mindössze egy hónap alatt hosszú és dús szempillákra tehetsz szert! Az igéző tekintet titka most nem egy jól megválasztott szempillaspirál vagy egy hangsúlyos műszempilla lesz, hanem egy természetes összetevőkből, nagyon könnyen elkészíthető keverék!

Elkészítés

A csodaszer elkészítéséhez a 3 olajon kívül szükséged lesz még egy 3-5 cm átmérőjű tégelyre, amiben elkeverheted az összetevőket.

Először is tegyél egy kávéskanál kókuszzsírt egy kis bögrébe, majd pár másodperc alatt olvaszd meg a mikróban – meg is van a kókuszolaj, mehet a tégelybe!

Ezután adj hozzá szintén egy kávéskanálnyit a ricinus olajból.

Az E-vitamin olaj hozzáadása egy icipicit trükkösebb: a kis kapszulát helyezd a tégely fölé, egy kis ollóval vágd szét, és nyomd ki belőle az olajat. Összesen 6-8 kapszulára lesz szükség.

Ha ezzel megvagy, keverd össze őket!

Kókuszolaj Kép forrása: internetpatika.hu

A kókuszolaj, vagy más néven kókuszvaj (alacsony hőmérsékleten kókuszzsír) a kókuszpálma magjának belsejéből kinyert olaj.

Rengetegféleképpen fel lehet használni – főzéshez, krémek összetevőjeként, szappankészítéshez –,  kevesen tudják azonban, hogy szempillanövesztő hatással is rendelkezik.

Magas E-vitamin tartalmának köszönhetően a kókuszolaj természetes módon ápolja és növeszti a pilláidat.

Beszerezhető a hipermarketekben, nagyobb drogériákban, és bio boltokban is.