Mostanában hullanak a szempilláid és a szemöldököd? Ezt érdemes tudnod!

Szirák Viki
Írta: ,

Minden nő szép, hosszú szempillákra vágyik, a különböző sminktermékekkel, spirálokkal pedig ezt próbáljuk még látványosabbá tenni. De mi van akkor, ha azon kapod magad, hogy sminklemosáskor nagyon sok szempilla marad a vattán, vagy szimplán csak napközben folyton kihullik néhány? Mennyi a normális, és hogyan védheted meg őket?

Először is tisztázzuk: ahogy napi szinten veszítesz hajszálakat, úgy a szempilláid is kihullanak. Szakértők szerint ameddig összesen maximum hármat-négyet veszítesz el, az teljesen normális, hiszen ennek is van egy általános növekedési fázisa, és ha eléri a maximumot, kihullik, hogy helyet adjon az újaknak.

Körülbelül 3 hónap alatt már az újak díszelegnek a szemed fölött, így nem fogod azt érezni, hogy megkopaszodott a szemhéjad. Ha azonban azt tapasztalod, hogy minden nap legalább 5-10 szálat elveszítesz, érdemes egy kicsit mélyebbre ásni, mert számtalan ok bújhat meg a háttérben. Van, ami egyáltalán nem nagy gond, és gyorsan változtathatsz rajta, de van, ami orvosi segítséget kíván.

Mennyire vagy óvatos a sminklemosásnál?

Ha erősen dörgölöd a szemeidet a vattával, ne csodálkozz, hogy a szempilláid nem maradnak a helyükön!

Egy vízálló spirál esetében pedig még nehezebb megszabadulni a festéktől, ami miatt erőszakosabban próbálhatod lemosni azt.

Inkább próbálj meg beszerezni egy olajos sminkelmosót, és ahelyett, hogy dörgölnéd vele a szemeidet, inkább gyengéden itatsd át vele a pillákat.

Feloldja a sminket, és máris több szempillád marad a helyén.