Szemöldökformázás: melyik eszközzel a legcélszerűbb?

Írta: ,

A korábbi években méltatlanul hanyagolta a szakma a szemöldököt, holott egy szépen ívelt szemöldök nyíltabbá teszi a tekintetet és szebbé az őt viselő hölgyet. Szerencsére ez a jelenség a 2014-es évtől kezdve megváltozott. Magunk kis észrevehettük, hogy azóta sokszor látni szemöldök hangsúlyos sminkben fellépő modelleket a kifutón, és nem mellesleg én is a hajszínnél sötétebb szemöldököt készítek a hölgynek egy-egy smink alkalmával. Ma már rengeteg féle szemöldökszépítő termékkel büszkélkedhet a szépségipar, és egyre nehezebb is ezeket nyomon követni. Ebben a cikkemben összefoglalom nektek a választási lehetőségeket.

Szemöldökformázó por

1/7 Szemöldökformázó por

A szemöldökformázó por használata a legelterjedtebb a nők körében, és talán a legegyszerűbb is ezzel a festékkel dolgozni.

Szépen lehet vele dúsítani és formálni a szőrzetünk ívét, plusz jó hír, hogy ez a termék helyettesíthető szemhéjporral is, csupán annyi a kikötés, hogy az matt legyen!

Általában a szettben megtalálható egy kis ecset, de ha nem, akkor be kell hozzá szerezni egy ferde ecsetet, melynek segítségével könnyedén természetes hatású szőrszálakat festhetünk magunknak.

Szemöldökceruza

2/7 Szemöldökceruza

Segít abban, hogy eltüntessünk olyan apró hibákat, mint a szemöldök szőrszálai közötti található apró hézagok.

Fontos tudni, hogy a szemöldökceruza nem helyettesíthető a szemceruzával, ugyanis az utóbbinak sokkal puhább az állaga, és pigmentáltabb is.

Így könnyen természetellenes szemöldököt festhetünk magunknak, nem beszélve arról, hogy sokkal könnyebben maszatolódhat.