Szemöldökformázás: melyik eszközzel a legcélszerűbb?

Bukor Ágnes
Írta: ,

A korábbi években méltatlanul hanyagolta a szakma a szemöldököt, holott egy szépen ívelt szemöldök nyíltabbá teszi a tekintetet és szebbé az őt viselő hölgyet. Szerencsére ez a jelenség a 2014-es évtől kezdve megváltozott. Magunk kis észrevehettük, hogy azóta sokszor látni szemöldök hangsúlyos sminkben fellépő modelleket a kifutón, és nem mellesleg én is a hajszínnél sötétebb szemöldököt készítek a hölgynek egy-egy smink alkalmával. Ma már rengeteg féle szemöldökszépítő termékkel büszkélkedhet a szépségipar, és egyre nehezebb is ezeket nyomon követni. Ebben a cikkemben összefoglalom nektek a választási lehetőségeket.

Szemöldökformázó por

A szemöldökformázó por használata a legelterjedtebb a nők körében, és talán a legegyszerűbb is ezzel a festékkel dolgozni.

Szépen lehet vele dúsítani és formálni a szőrzetünk ívét, plusz jó hír, hogy ez a termék helyettesíthető szemhéjporral is, csupán annyi a kikötés, hogy az matt legyen!

Általában a szettben megtalálható egy kis ecset, de ha nem, akkor be kell hozzá szerezni egy ferde ecsetet, melynek segítségével könnyedén természetes hatású szőrszálakat festhetünk magunknak.

Szemöldökceruza

Segít abban, hogy eltüntessünk olyan apró hibákat, mint a szemöldök szőrszálai közötti található apró hézagok.

Fontos tudni, hogy a szemöldökceruza nem helyettesíthető a szemceruzával, ugyanis az utóbbinak sokkal puhább az állaga, és pigmentáltabb is.

Így könnyen természetellenes szemöldököt festhetünk magunknak, nem beszélve arról, hogy sokkal könnyebben maszatolódhat.