Szemöldökápolás és festés: így lehet csodás ívű a szemöldököd

Kovács Andrea
Írta: ,
Szemöldökápolás és festés: így lehet csodás ívű a szemöldököd
A szemöldök milyensége kiemelten fontos, ha az arc egészét nézzük. Mindig rendben kell lennie, mert jelentős mértékben meghatározza a pillantásodat és természetesen az összképet. Bár már jóval ritkábban, mint korábban, sajnos még mindig látni olyanokat, akik nem foglalkoznak eleget ezzel a fontos területtel…
Festés kockázatok nélkül

Ha nem vágysz drasztikus változtatásokra és nem is akarsz túl sok pénzt kiadni, akkor az a legjobb, ha minden reggel kifested a szemöldöködet lemosható szemöldökpúderral-, vagy ceruzával.

Néhány alkalom után megtanulod a gyors és helyes felvitelt, és nem fog többet elvenni az idődből ez a lépés, mint 1-2 perc. Ennyit azonban garantáltan megér, hiszen a szépen ívelt és ápolt szemöldök rögvest a pillantásodra tereli a figyelmet, ráadásul csodás kontúrt ad az arcodnak.

A három alapszabály
Sokan már az elején mellélőnek, ugyanis vagy túlszedik, vagy túlságosan elhanyagolják a szemöldöküket, ami miatt az egyszerűen elcsúfítja az arcot. A megfelelő formát három fő vonal határozza meg:
 
- az első összeköti az orrcimpa külső és a szem legbelső részét, ez jelöli ki a szemöldök belső vonalát;
- a második ugyancsak az orrcimpától indul, de a külső szemzugot veszi célba, aminek meghosszabbítása a szemöldök külső részét mutatja;
- a harmadik vonal az orrhegytől indul, áthalad a pupillán, a hosszabbítása arra a pontra mutat, ahol a szemöldöknek a legmagasabbnak kell lennie.
 
Ez a három alapszabály szükséges ahhoz, hogy tökéletes legyen a szemöldököd. Most, hogy megvan a kellő háttérismeret, lássuk, hogy érheted el az áhított eredményt!

Fókuszban

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató