Milyen a szemöldök formád? Az arcelemző szerint ilyen a személyiséged

Írta: ,

Jean Haner foglalkozása igazán nem mindennapi: azt kutatja, hogy az emberek személyisége hogyan függ össze az arcvonásaikkal. A wisdomofyourface.com weboldal üzemeltetője nemzetközi konferenciákat is tart a témában, és most elmondja, milyen kapcsolatban áll a szemöldök a belső tulajdonságokkal. Vigyázat: a cikk elolvasása után önkéntelenül is előítéletekbe bocsátkozhatsz!

Rövid szemöldök

1/9 Rövid szemöldök

Jean szerint általában annak rövid a szemöldöke, aki nem tudja megfelelően kezelni a stresszt, illetve nem szeret családi vagy baráti konfliktusokkal szembesülni, mert kifejezetten összezavarodik tőle. Britney Spears-nek például rövid szemöldöke van.

Mivel az ilyen ember nehezen viseli a stresszt, túl érzékenyen érintik a körülötte történő negatív események. Fontos megteremtenie maga körül a nyugalmat, párválasztásában is azt az embert keresi, aki racionalitásával és nyugalmával jó hatással van rá.

Hosszú szemöldök

2/9 Hosszú szemöldök

Eva Mendes meglehetősen hosszú szemöldöke már jó stresszkezelésről árulkodik, valamint arról, hogy rengeteg barátja van, akiknek segít megoldani a különböző problémákat.

„A hosszú szemöldökű emberek kiváló munkaerők, szuperül teljesítenek felelős pozíciókban és szeretik a versengést” – tette hozzá Jean.

Természetesen vékony ívelt

3/9 Természetesen vékony ívelt

A Taylor Swift szemöldökéhez hasonlóan nőtt szálak olyan embert takarnak, akik kételkednek magukban, és bizonytalanságuk olyan erős, hogy hajlamosak a külső visszajelzésekre támaszkodni a saját személyüket illetően.

Óvatosak, kerülik a kockázatot, szeretnek biztosra menni. Mindig szükségük van valakire, aki támogatja őket a mindennapi döntéseikben, ezért fontos, hogy párjuk erős, határozott jellem legyen.

Természetesen vastag

4/9 Természetesen vastag

Ilyennel büszkélkedhet például Cara Delevingne.

„Olyan személyt jelöl, aki imád pörögni. Eredendően önbizalommal teli, képes reálisan gondolkodni, s gyorsan rávilágít az összefüggésekre. Ám könnyen felkapja a vizet, ha mások feltartóztatják a célok hatékony megvalósításakor” – magyarázta Jean.

Magasan fekvő szemöldök

5/9 Magasan fekvő szemöldök

A szem fölött magasan húzódó szemöldök – mint Megan Foxé – azt jelzi, hogy a tulajdonosa egy kicsit megközelíthetetlen, fenntartásai vannak a teljes bizalommal szemben, és óvatosan megy bele az emberi kapcsolatokba.

Több magányra és hosszabb alkalmazkodási időre van szüksége. Csak a tökéletes dolgokkal éri be, s rendkívül jó ízlése van.

Alacsonyan fekvő szemöldök

6/9 Alacsonyan fekvő szemöldök

A szemhez rendkívül közel ülő szálak – akár Lily Collins-nál – azt sugallják, hogy viselőjük közvetlen, barátságos és nyitott.

Mindig megtartja az ígéretét. Jean szerint az ilyet szokás „coach”, azaz támogató, oktató vagy segítő szemöldöknek nevezni, mert tipikusan olyan embert jelöl, aki a segít a hozzá közel állóknak a céljaik elérésében.

Kerek ívű szemöldök

7/9 Kerek ívű szemöldök

Akik szinte tökéletes félkörívű szemöldököt viselnek, mint mondjuk Beyoncé, rendkívül kedvesek, és mindig törődnek mások igényeivel.

Kommunikációjuk empatikus és kifinomult, emberi kapcsolataikban hajlamosak a másik fél érdekeit a sajátjuk elé helyezni. Nem érzik jól magukat egyedül, szerencsére kedves természetük miatt sok a barátjuk és szívesen keresik a társaságukat.

Egyenes szemöldök

8/9 Egyenes szemöldök

Azoknak, akiknek szinte egy-egy vonal a szemöldökük – mint Jessica Albának –, rendkívül logikus a gondolati struktúrájuk.

Ha döntésre kerül sor, mindig az észérveket mérlegelik, és általában nem tartoznak a szélsőségesen érzelmes személyiségűek közé. A racionalitást többre tartják mindennél.

Túlszedett szemöldök

9/9 Túlszedett szemöldök

Mivel a szemöldök Jane szerint az önbizalommal áll szoros összefüggésben, a túlszedők tudatosan leépítik egy kissé a saját önértékelésüket, és csökkentik a döntéshozó képességüket. Pamela Anderson is ezt a kategóriát gyarapítja.

Ebben az esetben fennáll a veszélye annak, hogy mások átgázolnak rajtad.

A fenti megállapítások természetesen csak a legtágabb irányvonalakat mutatják meg az arcelemzés terén, amelyben az egy-egy személyre vonatkozó pontosabb kép felállításakor más tényezők is szerepet játszanak.