Milyen formájú a szemed? Ez számodra a legelőnyösebb smink

Zabolai Margit
Írta: ,
Milyen formájú a szemed? Ez számodra a legelőnyösebb smink

Ha megkérdeznénk, hogy mit hangsúlyoznak ki legszívesebben a sminkkel, a legtöbb nő valószínűleg a szemeit választaná. Ez nem is bizonyul rossz döntésnek, hiszen a szeme egyszerűen mindenkinek szép: mosolyoghat, vagy lehet sejtelmes, ártatlan és világos, vagy megnyugtatóan mély. A tekinteted úgy jó, ahogy van, a szemeid formáját azonban érdemes figyelembe venni, amikor a sminkecsetet a kezedbe veszed, hogy az eredmény még inkább előnyös keretet adjon. Megmutatjuk, hogyan érdemes sminkelned, és azt is, mi az, amit bizonyos szemformáknál jobb, ha elkerülsz.

Kerek szemek

Ha a szemeid kerekek, szerencsés típus vagy, hiszen ezek bájt és barátságos külsőt kölcsönöznek az arcodnak, azonban érdemes néhány dolgot észben tartani: ha a szemhéjpúder sötétebb árnyalata éppen középre, a pupilla fölé kerül, az kissé bogárszerűvé változtathatja a pillantásodat, így nem éppen a legszerencsésebb megoldás.

Helyette inkább a szem külső zugába vidd a sötétebb részt, egészen a szempillák vonalába. A cicaszem számodra mindig jó választás, mert éppen csak egy picit nyújtja meg a szem vonalát. Az orr felé eső szemzugokba egy kevés highlightert is tehetsz.

Közel ülő szemek

A közel ülő szemek egyetlen hátulütője, hogy a szemeid kisebbnek látszódnak, mint amilyenek valójában, de szerencsére egy leheletnyi sminkkel könnyen ellensúlyozhatod ezt az illúziót. Mindenképpen kerüld az olyan sminkeket, amelyek a sötétebb színt az orr felé eső szemzugba teszik, mert ezek csak még inkább kiemelik szemeid közelségét, inkább a szem középső részétől kifelé haladva vidd fel a sötétebb árnyalatot.

A szemfestéket – persze, csak fokozatosan halványítva – egészen a szemöldökcsontodig felviheted, ettől a szemeid nagyobbnak és nyitottabbnak tűnnek majd.

Mélyen ülő szemek

Akinek a szemei mélyebben, a szemöldökcsont alatt ülnek, azoknak egyrészt szinte láthatatlanná válik a szemfestéke, másrészt az állandó árnyék kisebbnek és fáradtabbnak mutathatja a szemeit.

Okosan kell forgatnod az ecsetet, ha nem szeretnéd, hogy az eredmény láthatatlan maradjon: kerüld az olyan sminkeket, amelyek a szem középső részére fókuszálnak,

inkább válassz egy világosabb színt, amit az egész szemhéjra felviszel, majd dolgozz el egy sötétebb árnyalatot a külső szemzugokban.

A két árnyalat közötti átmenetből egy egészen keveset felvihetsz az orrhoz közeli zugokba is. Ügyelj arra, hogy az árnyalatok határát finoman mosd el!

Kicsi szemek

Ha a szemeid aprók, nem is kérdés, hogy mit szeretnél elérni a sminkeddel: tűnjenek nagyobbnak, hangsúlyosabbnak.

Azonban a drámai smink sokszor csak még kisebbnek, zártabbnak mutatja a szemeket, a szembogár szinte elvész a festék alatt. Határozott árnyak helyett inkább használj világosabb színeket az egész szemhéjadon, fel a szemöldökcsontodig.

Végül egy sötétebb árnyalatot dolgozz el a szemhéj és a szemöldök közötti ráncban: ez nagyobbnak, nyíltabbnak mutatja majd a tekintetedet. Természetesen nem szabad megfeledkezned a szempillaspirálról sem.

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!