5 tuti tipp a szem alatti karikák eltüntetésére

Nagy Niki
Írta: ,
5 tuti tipp a szem alatti karikák eltüntetésére

A karikás, puffadt szemek akár az egész napunkat képesek megkeseríteni, és van, hogy már a smink sem segít... Ilyenkor jönnek jól az alábbi praktikák, melyekkel hatékonyan veheted fel a harcot a fránya táskák ellen! (x)

Púpozd fel a párnádat! Kép forrása: intermedia.ge

Ha a sötét karikáidnak a vérkeringési rendellenességed az oka, a legegyszerűbben úgy halványíthatod őket, ha felpúpozod a párnádat, vagy akár egy kis párnát ráteszel pluszban. Ha a fejed feljebb van alvás közben, mint a tested többi része, a vér akadálytalanul áramlik majd az arcodban is, és nem fog felgyülemleni a szemed alatt.

Reggelente öt percig borogasd valami hideggel a szemeidet, ez is segít majd, hogy a puffadás lemenjen egy kicsit (ettől szinte mindannyian szenvedünk ébredés után).

A hideg egyébként is felfrissíti a bőröd, és egy kis színt kölcsönöz az arcodnak a reggeli sápadtság helyett.

Egyél csokit! Kép forrása: betterwithcake.com

Igen, jól olvasod! Persze ne rohanj rögtön a boltba egy hatalmas tábla töltött csokiért, hiszen ezúttal is az örök adu ász étcsokiról van szó.

Ez az édesség gazdag flavonoidokban, amik segítenek elhalványítani a karikákat. A flavonoidok a növényvilágban elterjedt gyógyhatású vegyületcsoportot jelölik, fűszer- és gyógynövények is tartalmazzák őket.

Érdemes azért megállni néhány kockánál, nem kell rögtön kilószámra falatozni belőle – már két-három kocka is kifejtheti jótékony hatását (ezt viszont minden nap megeheted!). Persze nem azonnal lesz hatása, de ha becsempészed az étrendedbe, előbb-utóbb észreveszed a csokievés előnyeit.

Fókuszban

A légúti hurut lehetséges színei - Melyik, mit jelent?

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató