Halványítsd a száj körüli ráncokat – természetes módszerekkel

Téklesz Rita
Írta: ,

Sajnos a száj körüli ráncok nem csak egy bizonyos kor után jelennek meg, hiszen számtalan dolog hatással lehet bőrünk állapotára – az ajkaink környéke egyébként is hajlamosabb korábban megadni magát ilyen téren… Az öregedésen kívül apró (vagy mélyebb) ráncok megjelenését okozhatja még a genetika, az étrendünk, a bőr szárazsága és a túlzott napozás is. De hogyan halványíthatunk rajtuk, illetve késleltethetjük a kialakulásukat? Íme néhány természetes praktika!

Ez egy filléredbe sem fog kerülni, és nem is kell hozzá semmilyen eszköz, csak te magad (na jó, még egy tükör).

Hogy feszesen és rugalmasan tartsd az ajkaid körüli bőrt, gyakorold ezt az arctornát minden nap negyed órán át: először húzd szét a szád sarkait, amennyire csak tudod, mintha nagyon erőltetetten mosolyognál.

Ezt tartsd 2 másodpercig, majd következő lépésként próbáld elérni az ajkaiddal az orrodat.

Ezt is tartsd 2 másodpercig, végül húzd lefelé az ajkakat, mintha egy „ö” betűt akarnál mondani, és tartsd 2 másodpercig.

Ezt a három gyakorlatot ismételd 15 percen keresztül!

Mindkét összetevő tele van vitaminokkal, amik táplálják a bőrt, antioxidáns hatásuknak köszönhetően pedig a szabad gyököket is megkötik, amik a felelőssé tehetők a bőr idő előtti öregedéséért.

Keverj össze egy evőkanál frissen facsart citromlevet egy evőkanál mézzel és egy evőkanál vízzel – kész is a csodamix!

Az ujjaid segítségével kend be a ráncosodásra hajlamos területeket és hagyd fenn a keveréket 15 percig, mielőtt lemosnád.

Fókuszban

Nyugodt alvás a megfázás alatt is! A téli megfázások tünetei alváshiányhoz vezethetnek, mely akár egy éjszaka alatt is negatívan befolyásolhatja az agyműködésünket

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!