Pszichológia a smink mögött: ezt gondolják rólad, ha sűrűn viselsz sminket

Kerekes Vivien
Írta: ,
Pszichológia a smink mögött: ezt gondolják rólad, ha sűrűn viselsz sminket

Nem mindig van kedve az ember lányának sminkelni, de amikor igen, utána szinte biztos, hogy az instant önbizalomnövelőként kezd el működni. Szebbnek látod magad a fotókon és a tükörben, és valahogy az egész kisugárzásodat képes megdobni. Amit viszont talán nem sejtettél, hogy a smink nem csak a saját magadról alkotott képet tudja befolyásolni, de azt is, mások mit gondolnak rólad!

Így látják a nők, és így a férfiak Kép forrása: therighthairstyles.com

Talán nem titok, hogy a férfiak inkább az összképet látják, ha kisminkelitek magatokat.

Egy nő esetében viszont más a helyzet: ő észreveszi, hogyan lett rajzolva az a tusvonal, vagy hogy mennyire alaposan lett elkenve az alapozó.

Már ebből is látszik, hogy egy kisminkelt arcra hogyan tekint a két nem, de egy felmérésből ennél is érdekesebb infó derült ki.

Ez alapján a férfiak a sminket viselő nőket tekintélyesebbnek látják, míg a lányok sokkal dominánsabbnak tartják azokat, akik kifestik magukat.

Persze sejthető, hogy a nők esetében valamilyen szinten irigység is társult az érzések mellé.

Amikor meglátnak egy másik nőt, aki előnyös sminket visel, automatikusan úgy gondolják, hogy a férfiak szemében ő a vonzóbb.

A kutatás valamilyen szinten bizonyítja, hogy bár egyetlen pillantásból egy másik ember személyiségét nem lehet kikövetkeztetni, mégis, egy előnyös vagy előnytelen smink nagyon sokat számít a másik megítélésében.

Fókuszban

A légúti hurut lehetséges színei - Melyik, mit jelent?

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató