Sötét karikák és szarkalábak ellenszerei – Házi természetes receptek

Zabolai Margit
Írta: ,
Sötét karikák és szarkalábak ellenszerei – Házi természetes receptek

A karikás, vagy duzzadt szemeket sok minden okozhatja: a leggyakoribb, hogy valaki nem alszik eleget, vagy nem fogyaszt elegendő folyadékot, de a számítógép előtt töltött órák, a füst, a víz, vagy egyszerűen a genetikai hajlam is lehet az oka annak, hogy fáradt szemekkel ébredsz reggelente. Az alábbi tippek segítenek, hogy ne csak a sötét karikáktól és a duzzanattól szabadulj meg, de a ráncok megjelenését is elodázd.

Házi szemápoló

Természetes ránctalanító szérumot készíthetsz a szem környékének érzékeny bőrére, ha mandulaolajba néhány rózsaszirmot áztatsz.

Erre a célra persze tiszta, vegyszermentes rózsára van szükséged, így, hacsak nem vagy benne biztos, hogy ilyet szereztél, használj inkább egy-két csepp rózsavizet. Az olajból tegyél egy egészen picit az ujjadra, és óvatosan ütögesd esténként a bőrödbe.
Kamillatea

Ősrégi módszer, de attól még verhetetlenül hatásos, ha a szemek duzzanatát allergia vagy gyulladás okozza. Főzz egy adag kamillateát, majd ebbe márts vattapamacsot vagy gézdarabokat, és óvatosan törölgesd át vele a szemedet. 

Akár néhány percet pihenhetsz is, a kamillás gézlapokkal a szemeden, hogy megszűnjön a viszketés, és lelohadjon a duzzanat.