Profi sminktrükkök, amiktől sokkal fiatalabbnak tűnik az arcod

Stumpf Bea
Írta: ,

Bármennyire is szeretnéd néha megállítani az időt, sajnos az évek rohamosan telnek, és a bőröd, a hajad, valamint az egész tested is változik közben. Ez egy természetes folyamat, aminek megvan a maga szépsége. Néhány sminktrükkel azonban tehetsz azért, hogy pár évet lecsalhass! ;)

A megfelelő alapok Kép forrása: newdarlings.com

A jó smink mindig az alapoknál kezdődik, és ez különösen fontos, ha már nem a húszas éveink elején járunk.

Sminkelés előtt mindig hidratáld az arcod, majd használj primert és korrektort, amivel a kisebb bőrhibákat eltüntetheted.

A legjobb, ha a korrektor folyékony, és rózsaszín vagy barackos árnyalatú, hiszen ez jól elfedi a szarkalábakat és egyéb bőrhibákat. A szem környékén mindig felfelé ívelő mozdulatokkal haladj, és az ajkaid körüli kisebb ráncokról se feledkezz meg!

Színek és állagok Kép forrása: bloglovin.com

Előfordulhat, hogy a korod előrehaladtával le kell cserélned a kedvenc alapozód, hiszen a bőröd folyamatosan változik, és lehet, hogy egy másik termékkel sokkal szebb eredményt tudnál elérni.

Harminc felett inkább sárgásabb árnyalatú alapozót válassz, hiszen attól melegebb tónusú lesz az arcbőröd, ami fiatalít optikailag.

Azt javasoljuk, hogy mindenképp folyékony alapozót válassz, amit lehetőleg szivaccsal vigyél fel, hiszen ez alaposabb és szebb eredményt hoz majd.