Sminksuli: Ekképpen fiatalíthat akár 10 évet is a smink

Kardos Julia
Írta: ,
Sminksuli: Ekképpen fiatalíthat akár 10 évet is a smink

Mai cikkemet az öröm anyák ihlették, akik mindig a leghálásabb vendégek az esküvő szezonban. Ők azok, akik általában már úgy ülnek be a székembe, hogy bocsánatot kérnek, amiért „ilyen kihívással kell megküzdenem”. Természetesen sokkal drámaibban látják magukat, mint én vagy más külső szemlélő, és én szeretem is megmutatni nekik, milyen szépek tudnak lenni. Az elmúlt pár évben kitapasztaltam olyan trükköket, amik mindenkinél beválnak, ezeket szeretném megosztani veletek. Lássuk lépésről-lépésre, hogyan készül egy „érett hölgy” sminkje.

Hidratálás, hidratálás, hidratálás

Mindannyian tudjuk, hogy idővel a bőr veszít a nedvességtartalmából és ez em csak víz-, hanem zsírhiányt is jelent. A megfelelő bőrápolási rutin kialakítása minden nőnek kulcsfontosságú, vannak ugyan instant hatással bíró krémek amiket használhatunk sminkelés előtt, de ezek nem tudják kiváltani a mindennapos törődést.

Édesanyámnak vannak nappali és éjszaka krémei is, jobb állapotban is van a bőre, mint egy átlagos 61 éves nőnek. Látszik a képen, hogy enyhén rosacea-s, tehát az orcán megjelennek piros foltok, és halvány májfoltokat is észrevehetünk.

Ezeken kell majd a sminkkel segítenünk, hiszen színt nagyon könnyen tudunk korrigálni. A ráncok halványítása szempontjából is nagyon fontosak a hidratáló krémek, főleg a szemkörnyéken a nevető ráncoknál és a száj melletti mélyebb barázdákban.

Én ezúttal Kiehl’s termékeket használtam: Powerful-Strength Line-Reducing Concentrate, Super Multi-Corrective Eye-Opening Serum, Super Multi-Corrective Cream, az ajkakon pedig MAC Lip Conditioner

Víz és dörzsálló szemhéjfestékek

Ráncos szemhéjnál az az elsődleges probléma, hogy összegyűrődik rajta a festék és begyűlik a mélyedésekbe. Ezért elengedhetetlen a bázis használata.

Én általában port nem is használok, csak krémes szemhéjbázisokat és ceruzákat, amelyek víztaszítóra száradnak.

Színválasztásnál ilyenkor is igyekszem a szemszínt kiemelni, viszont mindig csempészek bele egy pici rózsaszínt. Hihetetlen ereje van a rózsaszín árnyalatnak, azonnal fiatalabbnak tűnik tőle az arc. Felviszek egy színt az egész mozgó szemhéjra (ebben az esetben egy fényes lilás-barnát), a külső sarokban sötétítek picit egy második réteggel, a mélyítő ív felé pedig a rózsaszínes árnyalat kerül. Mindezt egy satírozó ecsettel csinálom, ami nem csíkoz.

Ezután előveszek egy vízálló ceruzát (padlizsán lilát, hogy kiemelje édesanyám sárgás-zöld szemét) és elkezdem felvinni a pillák tövébe. Nem kell vékonyan és precízen sem, úgyis elsatírozzuk a tetejét az ecsettel. Ami fontos, hogy teljesen kerüljön be a pillák tövébe, ettől tűnnek majd sűrűbbnek. Alul is megerősítem a szem kontúrját, de csak vékonyan, nem satírozom le nagyon mélyen, hiszen emelni szeretnék a szemeken.

Amiket én használtam: MAC Paint Pot - Constructivist + Perky, Make Up For Ever Aqua XL Eye Pencil - M-80

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!