Sminksuli: Újabb 4 tipikus sminkbaki - Így ne csináld!

Kardos Julia
Írta: ,
Sminksuli: Újabb 4 tipikus sminkbaki - Így ne csináld!

A legutóbbi smink bakis cikk után rengeteg üzenetet kaptam, hogy milyen jót nevettetek (akár némi öniróniával is) és többen tettetek javaslatot, hogy mivel lehetne kiegészíteni a nyalánkságok listáját. Hát íme a sorozat következő epizódja: újabb 4 dolog, amit csinálhatnánk jobban. Az előző cikket is ezzel kezdtem, de fontosnak tartom elismételni: régen én is elkövettem hasonló hibákat, higgyétek el, nem gúnyolódni szeretnék, csak jobb alternatívát adni. Lássuk is az elsőt!

Narancssárga emberek

Biztos vagyok benne, hogy találkoztatok már olyan lánnyal, akinek narancssárga csík jelezte az arca szélén, hogy nem sikerült eltalálnia a megfelelő alapozó színt. Kétféle okot is el tudok képzelni.

Először is a legtöbben a kézfejükön próbálják ki a színt a drogériákban, ami egyáltalán nem releváns az arc színének szempontjából. Nézzétek meg egyszer tükörben, hogy mekkora eltérés van az arc és a kézfej tónusa között. A másik ok a sápadtság elleni küzdelem lehet.

Télen mindannyian kifakulunk, hiányoljuk a nyári barnaságot és igyekszünk életet lehelni az arcunkba, főleg, ha bulizni megyünk. Ezt azonban nem 4-5 árnyalattal sötétebb alapozóval kellene elérni, hanem bronzosítóval/pirosítóval. A szép bőr a smink lelke, szánjunk rá időt és energiát, hogy megtaláljuk a tökéletes színt (és akkor még bőrtípusokról, textúrákról nem is beszéltünk).

 

Inkább így csináld

Két nagyon egyszerű tippet szeretnék nektek adni ezzel a témával kapcsolatban:

1. Mindig az állkapocs csontnál teszteljétek az alapozót és érdemes legalább 3 színt felvinni (ahogy a képen láthatjátok), hogy lássátok melyik olvad bele legjobban a saját bőrszínetekbe.

2. Mindig legyen két színetek a kedvenc alapozótokból, a legvilágosabb téli- és a legsötétebb nyári bőrtónusotoknak megfelelőek.

Ezeket év közben olyan arányban tudjátok keverni, ahogy csak szeretnétek. Ha nagyon sápadtnak érzitek magatokat, egy csepp a sötétebb árnyalatból segíthet, ilyenkor mindenképp a nyakatokra is kerüljön alapozó. Ezután bronzosítóval szép, ízléses napbarnított hatást érhettek el (pl. ahogy itt csináltam).

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!