Sminksuli: Újabb 4 tipikus sminkbaki - Így ne csináld!

Írta: ,

A legutóbbi smink bakis cikk után rengeteg üzenetet kaptam, hogy milyen jót nevettetek (akár némi öniróniával is) és többen tettetek javaslatot, hogy mivel lehetne kiegészíteni a nyalánkságok listáját. Hát íme a sorozat következő epizódja: újabb 4 dolog, amit csinálhatnánk jobban. Az előző cikket is ezzel kezdtem, de fontosnak tartom elismételni: régen én is elkövettem hasonló hibákat, higgyétek el, nem gúnyolódni szeretnék, csak jobb alternatívát adni. Lássuk is az elsőt!

Narancssárga emberek

1/8 Narancssárga emberek

Biztos vagyok benne, hogy találkoztatok már olyan lánnyal, akinek narancssárga csík jelezte az arca szélén, hogy nem sikerült eltalálnia a megfelelő alapozó színt. Kétféle okot is el tudok képzelni.

Először is a legtöbben a kézfejükön próbálják ki a színt a drogériákban, ami egyáltalán nem releváns az arc színének szempontjából. Nézzétek meg egyszer tükörben, hogy mekkora eltérés van az arc és a kézfej tónusa között. A másik ok a sápadtság elleni küzdelem lehet.

Télen mindannyian kifakulunk, hiányoljuk a nyári barnaságot és igyekszünk életet lehelni az arcunkba, főleg, ha bulizni megyünk. Ezt azonban nem 4-5 árnyalattal sötétebb alapozóval kellene elérni, hanem bronzosítóval/pirosítóval. A szép bőr a smink lelke, szánjunk rá időt és energiát, hogy megtaláljuk a tökéletes színt (és akkor még bőrtípusokról, textúrákról nem is beszéltünk).

 

Inkább így csináld

2/8 Inkább így csináld

Két nagyon egyszerű tippet szeretnék nektek adni ezzel a témával kapcsolatban:

1. Mindig az állkapocs csontnál teszteljétek az alapozót és érdemes legalább 3 színt felvinni (ahogy a képen láthatjátok), hogy lássátok melyik olvad bele legjobban a saját bőrszínetekbe.

2. Mindig legyen két színetek a kedvenc alapozótokból, a legvilágosabb téli- és a legsötétebb nyári bőrtónusotoknak megfelelőek.

Ezeket év közben olyan arányban tudjátok keverni, ahogy csak szeretnétek. Ha nagyon sápadtnak érzitek magatokat, egy csepp a sötétebb árnyalatból segíthet, ilyenkor mindenképp a nyakatokra is kerüljön alapozó. Ezután bronzosítóval szép, ízléses napbarnított hatást érhettek el (pl. ahogy itt csináltam).

Kontúr krízis

3/8 Kontúr krízis

Őszinte leszek lányok: inkább önként besétálok egy cápákkal teli medencébe, csak ne kelljen még egy önjelölt Kardashian copy lány túlzásba vitt kontúrozós videóját megnéznem.

Igen, a kontúrozás óriási találmány, csodákat lehet vele művelni, de könyörgöm a józan ész határain belül! Értem, hogy a sokkal sötétebb és a sokkal világosabb szín összesatírozásából végül (nagy szerencsével) kijöhet a saját bőrtónusunk, de a természetes hatás szinte esélytelen.

Ha ez nem lenne elég, térjünk ki kicsit az arcformákra. Egy keskeny-hosszúkás- és egy széles-kerekded arcot értelemszerűen nem ugyanolyan formában kell árnyékolni. Tudom hogy a csapból is ez folyik és a szépen bevilágított videókon nagyon jól mutat, de mielőtt nekiálltok, kérjetek tanácsot szakembertől!

 

Inkább így csináld

4/8 Inkább így csináld

Elmondom én hogyan csinálom, ha tetszik, próbáljátok ki!

1.

Felviszek egy megfelelő színű, áttetsző alapozót az egész arcomra, kihagyva a szemkörnyéket.

2. A szemkörnyékre egy árnyalattal világosabb, rózsás tónusú, enyhébb fedésű korrektort használok. Vannak területek, ahol ezután is átlátszanak az ereim (kékes-szürkés részek), ezekre muszáj rámennem egy erős fedésű, sötétebb korrektorral is. Ha túl világos színt használnék, csak elszürkülne a karikám, ahelyett hogy eltűnne. Az enyhe fedésű, világosabb korrektorból teszek egy keveset a homlokom közepére, a szemöldökeim közé és az orrom alá is.

3. Mivel nekem enyhén hosszúkás-ovális arcom van, ezért a homlokom felső- és az állam alsó részét érdemes árnyékolnom. Ehhez szürkés-barna kontúrpúdert használok, semmiképp sem narancsos árnyalatot. Ezután a járom csontom alatt erősítek rá az árnyékra és figyelek, hogy vízszintes-egyenes irányban satírozzam (ettől szélesebbnek tűnik az arcom).

4. Az orrom hosszából is szeretek levenni, ezért a végére és a két oldalára mindig rakok kontúr púdert. Itt nagyon résen kell lenni, könnyű túlzásba esni és nagyon kellemetlen, amikor egy férfi ismerősöd figyelmeztet, hogy koszos az orrod...

Pókláb Pilla

5/8 Pókláb Pilla

Először is: 15 db vattakorongot és egy fél üveg micellás vizet használtam el, mire lemostam magamról ezt a mennyiségű spirált. Ez minden, csak nem környezettudatos. Biztos vagyok benne, hogy sokatoknak tetszik ez a pillafestés, nagyon sok lányon látom. Nyilván ez nem akkora melléfogás, mint egy narancssárga alapozó, viszont teljes mértékben felesleges.

A spirál bizonyos mértékben tudja vastagítani és hosszítani a pilla szálakat, de nagyjából 3 rétegnél eléri a plafont, onnan nincs tovább. Ebben a fázisban még csak pár szál tapad össze esztétikusan, viszont a 4-5. rétegnél már csúnya csimbókok alakulnak ki, amik számomra leginkább a bal alsó sarokban látható tarantula lábaihoz hasonlítanak. A csomós, raszta pilla teljesen elnyomja a szemeket, ahelyett hogy kiemelné őket.

Inkább így csináld

6/8 Inkább így csináld

Kérlek titeket, hogy minden este mossátok le magatokról a sminket. Azok a lányok, akik kedvelik ezt a szempilla hatást, nem szokták minden nap lemosni a spirált, inkább reggel visszapótolják, ami éjszaka lekopott.

Ez nagyon egészségtelen!

Ha hosszú pillákat szeretnétek inkább használjatok ricinusolajat, vigyetek fel szempilla bázist a spirál alá (pl. MAC - False Lashes Maximizer) vagy ragasszatok fel műszempillát (nagyon szép természetes hatásúakat is lehet kapni). Ha esetleg már régi a spirálotok és könnyebben csomósodik, érdemes egy régi, kimosott fejjel átfésülni és így szétválasztani a szálakat.

Szomorú tusvonal

7/8 Szomorú tusvonal

Ezzel a képpel arra szeretném felhívni a figyelmeteket, hogy mennyire fontos a tusvonal iránya. Alapvetően nem a kivitelezéssel van a gond, hanem a szárny rész dőlésszögével. Olyan nőknél gyakori ez a hiba, akiknek lefelé ívelő szeme van és erre az ívre erősítenek rá a szemceruzával/tussal.

Sajnos ez azt eredményezi, hogy szomorúnak és fáradtnak tűnik a szem. Szerintem ezt a hibát nagyon egyszerű orvosolni, hiszen ha valaki szán időt reggel a tusvonal elkészítésére, akkor gyakorlásra se fogja sajnálni azt a pár percet. Lássuk mik az én trükkjeim!

Inkább így csináld

8/8 Inkább így csináld

Én mindig a tusvonal szárny részével kezdek, csak ezután haladok a belső szemzug felé. Nyitott szemmel elképzelem az alsó pillasor meghosszabbítását és ebben a szögben húzom meg az első vonalat.

Ennek a hossza természetesen ízléstől függ, érdemes először rövidebbet húzni, azon később még könnyű változtatni.

Segítség lehet, ha egy vékony ecset nyelét odatámasztjuk a külső szemzughoz, mint egy vonalzót. A lényeg az, hogy az alsó pillasor ívét kövessük. Én ajánlom, hogy rögtön csináljátok meg ugyanezt a másik oldalon, szép szimmetrikusan, ezután már gyerekjáték befejezni a vonalat.