Sminksuli: Keleties farsangi smink füstfóliával

Kardos Julia
Írta: ,
Sminksuli: Keleties farsangi smink füstfóliával

Legutóbb egy percek alatt elkészíthető farsangi sminket mutattam nektek, a mostani pedig azoknak kedvez, akik szeretnek hosszabban készülődni és valami igazán egyedire vágynak. Segítek step-by-step!

Óriási szemek

Szokásosan alapozással és korrektorozással kezdtem, a szemhéjamra felvittem a bázist, a szemöldökömet pedig ezúttal picit sötétebbre festettem. Ennél a sminknél egy olyan technikát alkalmazok, amitől sokkal nagyobbnak tűnik majd a szemem, itt minden a formán múlik.

Első lépésként tehát gél állagú tussal megfestem a segédvonalakat. Használhattok ecsetes vagy filc formátumú tust is, vagy akár ceruzát, ha azzal kényelmesebb. A felső szemhéjon és az alsó pillasor alatt is tusvonalat húzok, a különlegessége abban rejlik, hogy a külső- és belső szemzugnál nem zárom be a két vonalat.

Tipp: Tusvonalnál a legjobb barátom a ferde tusecset (a képen láthatjátok), ezzel lehet legkönnyebben tökéletes ívet festeni.

Matt fekete szemhéjpúder

Következhet a fekete szemhéjpúder. Én ebben az esetben matt textúrát használok, emellett sokkal látványosabb lesz a fólia fénye.

A felső szemhéjon a külső sarokból indulok - itt lesz a legsötétebb a szín - és befelé elsatírozom.

A szem belső sarkába már ne kerüljön semmi. Alul arra törekszem, hogy a tusvonal közepe legyen a legvastagabb és mindkét irányban elvékonyodjon.

FONTOS: Ha neked távol ülő szemed van, akkor a tusvonalad legyen rövid és a fekete szemhéjpúdert nyugodtan satírozd beljebb, közel az orrnyergedhez.

Fókuszban

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő