Sminksuli: Ilyen smink illik a szemszínedhez

Kardos Julia
Írta: ,
Sminksuli: Ilyen smink illik a szemszínedhez

Fogadjunk, hogy nektek is volt olyan tanárnőtök általánosban, aki minden nap élénk türkiz kék szemceruzában pompázott, hiszen szerinte ez emelte ki legjobban kék szemeit. Sminkeléssel kapcsolatban sok tévhit létezik, de ez az egyik legáltalánosabb. Ebben a cikkben azt szeretném megmutatni nektek, hogy egyes szemszíneket milyen árnyalatú sminkkel lehet a legjobban hangsúlyozni. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy más szín nem passzol hozzá, és azt is fontos tudni, hogy a bőr- és a haj tónusa is fontos szempont a színek kiválasztásnál.

Ha rajzórán tanultatok színelméletet, akkor emlékezhettek rá, hogy minden árnyalatnak megvan a komplementer párja, ami mellett még élénkebbnek látjuk, definíció szerint “egymás mellett a legnagyobb világító erejűek”. A következő példa képeken láthatjátok majd, hogy ezt az elvet nagyon jól lehet alkalmazni sminkeléskor, és tényleg látványos az eredmény. Ha személyre szóló tanácsra vágytok, keressetek bátran (Facebook, Instagram: julcsakardos)

Kék szem

Nem, a kék szemet nem kék szemhéjfestékkel tudjuk kiemelni. Ha belegondolunk logikus: a mesterségesen előállított kék szemhéjfesték színe mindig élénkebb, erőteljesebb lesz mint az íriszünké, ami mellette tompábbnak, szürkébbnek fog látszani.

Én leginkább meleg barnákat szeretek használni a kék szemű lányokon. Nézzétek meg a képeket, magukért beszélnek! Ez az a smink ami szinte mindenkinek tetszik és mindenkinek jól áll, bármilyen ruhához és alkalomra jó választás.

Tipp: legalább 2 árnyalatot használj a füstös barna smink elkészítéséhez. Szükséged lesz egy mély barnára és egy világosabb, az alap bőrszínednél épphogy sötétebb árnyalatra, amivel el tudod satírozni a széleket. Így lesz igazán szép az átmenet.

Az én kedvencem világos árnyalatom: MAC Cosmetics - Wedge. Minden márkánál találsz bronzos, föld színekkel teli palettákat, például: L’Oreal - La Palette Nude, Charlotte Tilbury - Luxury Palette The Dolce Vita.

Zöld szem

A vöröses árnyalatú szemhéjfestékektől a legtöbben félnek, ami érthető is, hiszen ha nem jól tesszük fel, akkor leginkább gyulladásra emlékeztet a végeredmény. Nekem mégis ezek a kedvenc színeim, káprázatosan mutatnak, a legutóbbi cikkemben láthattok példákat ezekre a színekre.

Azoknak a zöld szemű hölgyeknek, akik semmiképp nem szeretnének ilyen árnyalatokat festeni a szemhéjukra, ajánlom az örök klasszikus vörös rúzst. Nézzétek Kristen Stewartot a bal alsó sarokban, csodálatos!

Ha még nem találtál rá a kedvenc rúzsodra, akkor ajánlom figyelmedbe: NARS Cosmetics - Velvet Matte Lip Pencil Cruella.

Végül lássuk a kedvenc tüzes palettáim: Urban Decay - Naked Heat Palette, NYX - Ultimate Eyeshadow Palette Warm Neutrals.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv