Sminksuli: Így sminkelj kedvenc nyári ruhádhoz

Kardos Julia
Írta: ,
Sminksuli: Így sminkelj kedvenc nyári ruhádhoz

Barátnőim, vendégeim gyakran kérdezik tőlem, hogy milyen sminket készítsenek egy adott szetthez, milyen stílus illene hozzá leginkább. Mivel nemsokára végre eljön a lenge nyári rucik ideje, arra gondoltam mutatok nektek néhány ruha-smink párosítást, remélem inspirálni fog titeket. Pár perc alatt elkészíthető, mégis látványos, mondhatni villám sminkek lesznek. Lássuk az elsőt.

Vagány tengerészlány Kép forrása: refinery29.com

Ezt a darabot a Zara új kollekciójában találtam, én teljesen odavagyok érte. Csíkok, fodrok, masni, van itt minden.

El tudnám képzelni egyetlen vörös rúzzsal is, de most inkább a színe fogott meg, azt szeretném még látványosabbá tenni a sminkkel. A kék színt leginkább a narancssárga tudja kiemelni, ebben az esetben pasztell/baba kékről beszélünk, tehát a narancssárgának is ezt a változatát választom ki a szemsminkhez.

Egy pofon egyszerű füstölést fogok készíteni a felső szemhéjamon, ami a műszempillától lesz igazán dögös.

Egyik kedvenc sminkes példaképem is gyakran készít hasonlót, a képen látható verziót például Selena Gomez viselte a 13 Reasons Why premierjén.

Így készítsd el

Mint minden sminknek, ennek is elengedhetetlen alapja a tökéletes, egészséges fényű bőr. Korábbi cikkeimben rengeteg tippet adtam már alapozással kapcsolatban (példa: , most beszéljünk a szemsminkről.

Első lépésként bázist viszek fel az egész szemhéjra, ezúttal fehér színűt, hogy még jobban érvényesüljön rajta a narancs árnyalat (MAC Pro - Chromaline - Pure white).

Ezután egy porpirosítóval fogom elkészíteni a füstölést, de lehetne ez szemhéjpúder, selyempor vagy akár krémes termék is.

A pillák tövéhez viszem fel a színt egy lapos ecsettel, majd egy satírozó ecsettel elfüstölöm felfelé. Ezután felragasztok egy soros műszempillát, aminek a szálai a külső sarok felé egyre hosszabbak.

Az arccsontomra kevés bronzos highlightert viszek fel, az ajkamon pedig az egyik kedvenc krémes állagú rúzsomat viselem: MAC - Mineralize Rich Lipstick - Posh tone.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv