Sminksuli: Így sminkelj kedvenc nyári ruhádhoz

Írta: ,

Barátnőim, vendégeim gyakran kérdezik tőlem, hogy milyen sminket készítsenek egy adott szetthez, milyen stílus illene hozzá leginkább. Mivel nemsokára végre eljön a lenge nyári rucik ideje, arra gondoltam mutatok nektek néhány ruha-smink párosítást, remélem inspirálni fog titeket. Pár perc alatt elkészíthető, mégis látványos, mondhatni villám sminkek lesznek. Lássuk az elsőt.

Vagány tengerészlány Kép forrása: refinery29.com

1/8 Vagány tengerészlány

Ezt a darabot a Zara új kollekciójában találtam, én teljesen odavagyok érte. Csíkok, fodrok, masni, van itt minden.

El tudnám képzelni egyetlen vörös rúzzsal is, de most inkább a színe fogott meg, azt szeretném még látványosabbá tenni a sminkkel. A kék színt leginkább a narancssárga tudja kiemelni, ebben az esetben pasztell/baba kékről beszélünk, tehát a narancssárgának is ezt a változatát választom ki a szemsminkhez.

Egy pofon egyszerű füstölést fogok készíteni a felső szemhéjamon, ami a műszempillától lesz igazán dögös.

Egyik kedvenc sminkes példaképem is gyakran készít hasonlót, a képen látható verziót például Selena Gomez viselte a 13 Reasons Why premierjén.

Így készítsd el

2/8 Így készítsd el

Mint minden sminknek, ennek is elengedhetetlen alapja a tökéletes, egészséges fényű bőr. Korábbi cikkeimben rengeteg tippet adtam már alapozással kapcsolatban (példa: , most beszéljünk a szemsminkről.

Első lépésként bázist viszek fel az egész szemhéjra, ezúttal fehér színűt, hogy még jobban érvényesüljön rajta a narancs árnyalat (MAC Pro - Chromaline - Pure white).

Ezután egy porpirosítóval fogom elkészíteni a füstölést, de lehetne ez szemhéjpúder, selyempor vagy akár krémes termék is.

A pillák tövéhez viszem fel a színt egy lapos ecsettel, majd egy satírozó ecsettel elfüstölöm felfelé. Ezután felragasztok egy soros műszempillát, aminek a szálai a külső sarok felé egyre hosszabbak.

Az arccsontomra kevés bronzos highlightert viszek fel, az ajkamon pedig az egyik kedvenc krémes állagú rúzsomat viselem: MAC - Mineralize Rich Lipstick - Posh tone.

Romantikus-virágmintákhoz Kép forrása: twitter.com

3/8 Romantikus-virágmintákhoz

Ezt a romantikus darabot a Bershkában találjátok meg, imádom az ejtett ujját és a merész, elöl rövid szoknyarészt. Itt már nem bírtam visszafogni magam, előkerült a vörös rúzs.

Erős szájfestéshez szeretek natúr, enyhén barnás árnyalatú szemeket festeni, nézzétek milyen varázslatosan áll a szupermodell Sanne Vloetnek is.

Így készítsd el Kép forrása: twitter.com

4/8 Így készítsd el

Egy áttetsző textúrájú, krémes rúzst választottam, amit kitekerős kiszerelésének köszönhetően mindenféle segédeszköz nélkül szépen fel tudtam vinni az ajkakra (MAC - Patentpolish Lip Pencil - Berry Bold).

Az arcomon rózsás árnyalatú, krémes pirosítót használtam, amit az arcrózsára vittem fel intenzíven. Ez jó trükk, ha kislányos-romantikus hatást szeretnénk elérni.

A felső szemhéjamon egyetlen barna szemhéjpúdert satíroztam el. Érdemes fényes textúrát választani, azzal könnyebb dolgozni, mint a matt változatokkal.

Először egy lapos ecsettel felvittem a szemhéjpúdert a mozgó szemhéj külső kétharmadára, majd egy satírozó ecsettel elkezdtem kifelé, cicás ívben eldolgozni a színt.

A szemem alá csak akkor vittem fel a korrektort, amikor a satírozás elkészült, így ezzel is tudtam még tisztogatni a cicás íven.

 

Dögös-tapadós fekete Kép forrása: twitter.com

5/8 Dögös-tapadós fekete

Mindenkinek van kedvenc “kis feketéje”. Szerintem idén sokaknak ez a H&M darab lesz az új favorit.

Egyszerű, de a fűzött haskivágás miatt mégis egyedi, nem túl rövid, nem túl dekoltált… engem megvett. Mi más illene hozzá jobban, mint a férfiak kedvence, a bronz istennő smink.

Ilyet már készítettem egy korábbi cikkemhez, ezúttal egy kicsit nyújtottabb, több színből álló változatra gondoltam.

Az inspirációt továbbra is Hung Vanngo munkáiből merítettem, a képen látható sminket Josephine Skriver, Victoria’s Secret modellnek készítette.

Így készítsd el

6/8 Így készítsd el

A szemsmink elkészítését ismét egy fényes, sötétbarna szemhéjpúderrel kezdtem, a felső részen megcsináltam a cicás satírt - ahogy az előző vörös rúzsos változatnál is - majd az alsó pillasorra is felvittem, egészen a belső szemzugig.

Ezután elővettem egy selyemport, aminek enyhén narancsos, bronzos árnyalata van, ebből az alsó és a felső szemhéjra is satíroztam egy keveset.

Nagyon fontos, hogy a sötétbarna szín megmaradjon a pillák tövében, a világosabb árnyalat inkább a satír szélén legyen látható, ezt a képen meg tudjátok figyelni.

Amitől igazán dögös lesz a szem, az a vízvonal és a belső szemzug kifestése, ehhez egy sötétbarna krémes tust választottam. Először végigmentem a vízvonalon és igyekeztem a pillák közé is beférkőzni, hogy sehol ne látszon át a bőrszín.

Ezután egy pici fejű lapos ecsettel (MAC 231 Small shader brush) óvatosan megerősítettem a belső szemzug kontúrját, szintén a sötétbarna tussal.

Nem sajnáltam a szempillaspirált, legalább 3 réteget vittem fel. Végül egy kis bronzer az arccsontra, egy nude, matt rúzs és kész is.

Laza, egyszerű szabásúakhoz Kép forrása: napoleonperdis.com

7/8 Laza, egyszerű szabásúakhoz

Végül íme egy igazán lezser, kényelmes Mango overál, különleges hátkivágással, üde nyári színnel.

Úgy képzelem, hogy ha megfordulna a modell, egy sötét lencsés, szögletes napszemüveg lenne rajta és vibráló pink rúzs.

A rúzsnál azonban nem állnék meg, dobjunk fel egy bevállalós tusvonalat is, mint Cara Delevigne.

Így készítsd el

8/8 Így készítsd el

A szememen egyetlen filces tust használtam, szerintem ezzel a leggyorsabb és legkényelmesebb elkészíteni ezt a tusvonalat (bázist ez alá is tegyetek!).

Az alsó vonallal kezdtem a belső szemzugnál, kifelé haladtam, majd az alsó vonal meghosszabbításaként rajzoltam meg a külső “szárny részt”. Ezután a felső szemhéjon a szárnytól indultam befelé, egészen koppanásig.

A belső szemzugnál pepecseltem picit a szép hegyes formával, de ezzel együtt is 2 perc volt az egész.

A vízvonalba nem került fekete szín, az nagyon összeszűkítené a szemeket. Spirálozás után feldobtam egy kis matt bornzert az arccsontomra, az orrom közepére, a homlokomra és az államra, majd nekiálltam a rúzsozásnak.

Ha igazán precíz szeretnél lenni, akkor szükséged lesz kontúr ceruzára, én ezúttal csak a széleket igazgattam meg ecsettel.

Hideg bőrtónusú lányokon csodálatosan fog mutatni ez az árnyalat: MAC Lipstick - Pink pigeon.