Sminksuli: Így sminkelj, ha nem egyforma a két szemed

Kardos Julia
Írta: ,
Sminksuli: Így sminkelj, ha nem egyforma a két szemed

Ehhez a cikkhez ismét egy barátnőmet kértem fel modellkedni, akin már többször volt alkalmam kísérletezni. Sok nőnek van Julcsiéhoz hasonló asszimetrikus szemhéja, ami általában nem feltűnő, viszont egy rossz sminkkel sokkal látványosabbá lehet tenni a különbséget a két szem között. Nézzétek majd meg figyelmesen a következő képet. Julcsi bal oldali mozgó szemhéjából sokkal nagyobb terület látszik nyitott állapotban, mint a jobb oldaliból. Erre érdemes odafigyelni sminkelés közben, ő például a bal oldali tusvonalat mindig vastagabbra festi magának. Én egy szép körsatírt fogok elkészíteni neki, lássuk lépésről-lépésre.

Analizálás

Mivel most a szemsminkre koncentrálunk, ezért az alapozást, pirosítást, szemöldököt és szájfényt előre feldobtam, csak a korrektort hagytam ki, mivel nem szeretném összepiszkítani majd a lehulló szemhéjpúderrel. A szemeken első lépésként természetesen most is bázist használok, felviszem az egész szemhéjra és az alsó pillasorra is.

Azt már megbeszéltük, hogy a bal oldali szemhéj nyitottabb és az is észrevehető, hogy kissé lefelé billen a külső sarka.

A terv tehát a következő: Fel fogok rakni egy színt az egész mozgó szemhéjra, és úgy fogom elsatírozni felfelé, hogy nyitott állapotban pontosan ugyanolyan magasan végződjön mindkét oldalon. Emellett a bal szemnél a kűlső sarokban picit cicásan fogom vezetni a színt, ezzel kompenzálva a lefelé billenést.

Amit én használtam: MAC - 24 hour eye base

Világos barna a szép átmenet érdekében

Több cikkben is leírtam már, hogy szeretek minden színt egy világos barna, matt szemhéjpúderrel elfüstölni, így nagyon szépen beleolvadnak a bőrbe, tökéletes lesz az átmenet.

A szokásos (képen látható) satírozó ecsetemet használom és nagyon figyelek, hogy mindkét oldalon pontosan ugyanakkora “bőrszín sávot” hagyjak a szemöldök alatt.

Nyugodtan satírozzatok nyitott szemmel, így ellenőrizni tudjátok a szimmetriát. Ugyanebből a színből satírozok az alsó szemhéjra is, mehet rá az egész pufi/táskás részre (ha van ilyenetek).

Amit én használtam: MAC - Eyeshadow - Omega

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv