Sminksuli: Így készítsd el Marilyn sminkjét

Kardos Julia
Írta: ,
Sminksuli: Így készítsd el Marilyn sminkjét

A színésznő stílusát a mai napig rengetegen utánozzák, sminkje mára ikonikussá vált, ezért arra gondoltam, hogy megmutatom nektek, hogyan is készül ez a csodálatos glam smink. Vizsgáljuk meg először is az eredetit.

Facebook: juliakardomakeup
Instagram: julcsakardos

Az ikonikus Marilyn smink Kép forrása: facebook.com

Mielőtt rátérnénk a szemsmink részleteire, fontos kitérni a bőrképre. Marilyn mindig makulátlanra alapozta bőrét, ezt akkoriban vastag, erős fedésű, matt alapozóval és jelentős mennyiségű púderrel lehetett csak elérni. Szerencsére ma már rengeteg típusú alapozóból és korrektorból választhatunk a bőrtípusunknak megfelelően, és a teljesen matt hatástól is eltekinthetünk, hiszen most az egészséges fényű bőr a trendi.

A járomcsont alatt árnyékoló púdert használt a színésznő, pirosítót viszont nem látunk a képen, ami az élénk vörös ajkak miatt szerintem nagyon jó döntés. A szemöldök formája egyértelműen szögletes, mai szemmel talán túlságosan is “csodálkozó” és sötétebb a hajszínnél pár árnyalattal. A szem smink egy természetes, matt szemhéjpúderekkel elkészített árnyékolásra épül, hangsúlyos hosszú tusvonallal és műszempillával. Ezen a képen jól látszik, hogy ez még nem volt elég a dívának, az alsó szemhéjra is tusvonal került, amitől sokkal nagyobbnak tűntek a szemei.

Végül a smink koronája a teltre rajzolt vörös ajak, ami sosem megy ki a divatból. A szépségpötty Marilyn védjegyévé vált, ma már inkább a szeplők hódítanak, úgyhogy ha rám hallgattok, azokat semmiképp se tüntessétek el az alapozóval. Most hogy kielemeztük, kezdődhet a sminkelés. Íme lépésről-lépésre:

Szem smink lépésről lépésre

1. Válassz ki egy világos, matt szemhéjpúdert és vidd fel az egész mozgó szemhéjra ( a mélyítő ívig), valamint a szemöldök csontra.

2. Válts egy laza szövésű árnyékoló ecsetre (én ezt használtam: 601503 Bősz ecset) és menj végig a mélyítő íven egy szintén matt, világosbarna szemhéjpúderrel.

3. A külső sarokban mélyítsd el a színt egy sötétebb barnával. Ehhez én egy kisebb, kúp alakú ecsetet szeretek használni.

4. Ugyanezzel a sötétbarna szemhéjpúderrel húzd meg az alsó szemhéjon az egyenes vonalat. Minél vékonyabb és laposabb fejű az ecset, amit használsz, annál könnyebb dolgod lesz. Én a szemhéj közepénél szeretem kezdeni és figyelek rá, hogy egyenesen húzzam a vonalat, ne kezdjem el követni a természetes ívet. Ceruzát is használhattok ehhez a lépéshez, ha azzal kényelmesebb, csak ne válasszatok túl puhát, mert az 2 perc alatt el fog maszatolódni. Következhet a tusvonal…

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv