Sminksuli: Így fiatalíthat akár 10 évet is a smink

Kardos Julia
Írta: ,
Sminksuli: Így fiatalíthat akár 10 évet is a smink

Mai cikkemet az öröm anyák ihlették, akik mindig a leghálásabb vendégek az esküvő szezonban. Ők azok, akik általában már úgy ülnek be a székembe, hogy bocsánatot kérnek, amiért „ilyen kihívással kell megküzdenem”. Természetesen sokkal drámaibban látják magukat, mint én vagy más külső szemlélő, és én szeretem is megmutatni nekik, milyen szépek tudnak lenni. Az elmúlt pár évben kitapasztaltam olyan trükköket, amik mindenkinél beválnak, ezeket szeretném megosztani veletek. Lássuk lépésről-lépésre, hogyan készül egy „érett hölgy” sminkje.

Hidratálás, hidratálás, hidratálás

Mindannyian tudjuk, hogy idővel a bőr veszít a nedvességtartalmából és ez em csak víz-, hanem zsírhiányt is jelent. A megfelelő bőrápolási rutin kialakítása minden nőnek kulcsfontosságú, vannak ugyan instant hatással bíró krémek amiket használhatunk sminkelés előtt, de ezek nem tudják kiváltani a mindennapos törődést.

Édesanyámnak vannak nappali és éjszaka krémei is, jobb állapotban is van a bőre, mint egy átlagos 61 éves nőnek. Látszik a képen, hogy enyhén rosacea-s, tehát az orcán megjelennek piros foltok, és halvány májfoltokat is észrevehetünk.

Ezeken kell majd a sminkkel segítenünk, hiszen színt nagyon könnyen tudunk korrigálni. A ráncok halványítása szempontjából is nagyon fontosak a hidratáló krémek, főleg a szemkörnyéken a nevető ráncoknál és a száj melletti mélyebb barázdákban.

Én ezúttal Kiehl’s termékeket használtam: Powerful-Strength Line-Reducing Concentrate, Super Multi-Corrective Eye-Opening Serum, Super Multi-Corrective Cream, az ajkakon pedig MAC Lip Conditioner

Szemöldök formázás

Mivel többféle szérumot és hidratáló krémet is használtam, érdemes várni 10-15 percet, hogy a bőr befogadja a nedvességet, én csak ezután szoktam alapozni. Ez a pár perc tökéletesen elég a szemsmink és a szemöldök elkészítésére.

Ahogy látjátok, édesanyámnak még szép sötét a haja, viszont a szemöldöke erősen kikopott.

Nagyon kell vigyáznom, hogy ne fessek túl sötét, szigorú szemöldököt neki, viszont az árnyalatot is el kell találni. Első lépésben két szemhéjpúdert kevertem (mindkettőbe belemártottam a ferde ecset gerincét), egy közép barnát és egy sötét szürkét. Ezzel kialakítottam egy formát, ami az eredetinél vastagabb és nem annyira kerek.

A vastagsággal szintén vigyáznunk kell! Minél idősebb egy nő, annál kevésbé áll jól neki a ma divatos vastag, dús szemöldök, hiszen a bőr megindul lefelé, kisebb rész látszódik a szemhéjból. Ha ezen a részen még szemöldök szálak is vannak, az sokat tud rontani a helyzeten. Második lépésként egy vékony, kitekerhető ceruzával sötétítettem azokon a részeken, ahol nincsenek szálak.

Amiket én használtam: MAC eyeshadow - Charcoal brown + Typographic, Anastasia Beverly Hills Brow Wiz - Dark brown

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv