Sminksuli: Farsangi smink lépésről-lépésre, percek alatt

Kardos Julia
Írta: ,
Sminksuli: Farsangi smink lépésről-lépésre, percek alatt

Az év egyik legizgalmasabb eseménye számomra a farsangi bál. Talán a titokzatos maszkok teszik, vagy a csodálatos alkalmi ruhák, nem tudom pontosan, de ezek az események olyanok, akár egy időutazás. Több sminkötlettel is készülök nektek erre a szezonra, az elsőt azoknak a figyelmébe ajánlom, akiknek nincs ideje/kedve pepecselésre, viszont látványos eredményre vágynak. Lássuk step-by-step!

Füstös szemek

A titokzatos és drámai hatást füstös szemekkel szeretném elérni. Én alapozással és korrektorozással kezdtem a sminkelést, majd megrajzoltam a szemöldököm és felhelyeztem egy bázis krémet a szemhéjamra. Ezután következik a képen látható fázis, a sötét, metál fényű szemhéjpúder. Figyelek rá, hogy a felesleget mindig lepöcögtessem az ecsetről, így nem szóródik a sötét por a szemem alá. Csak a mélyítő ívemig viszem fel a festéket, nem baj, ha nincs elsatírozva, az most következik.

Tipp: Ha kevésbé vagy gyakorlott a sminkelésben, érdemes a szemhéjpúderrel kezdeni és csak utólag alapozni, miután sminklemosóval eltávolítottad a lehullott port.

Satírozás

Mivel minél gyorsabb és egyszerűbb sminkre törekszünk, a satírozó szín is fényes lesz, ezzel elkerüljük, hogy foltos legyen az eredmény. Én egy szép, ezüstös fényű barnát választottam, ez gyönyörűen belemosódik majd a bőrszínembe.

Nagyon fontos ennél a fázisnál a laza szövésű, gömbölyű ecset, ő a legjobb barátunk. Nincs más dolgom, mint behelyezem a mélyítő ívembe (a formája miatt pont illeszkedik) és elkezdem balra-jobbra mozgatni. Úgy képzeljétek el, mint az autó ablaktörlőjét.

Tipp: Ha esetleg túlságosan rámentél a sötét színre és ezáltal eltűnt a füstös hatás, csak vedd kézbe újra a lapos ecsetet és az első színt. Addig ismételd az első két lépést, amíg el nem éred a számodra megfelelő sötétséget.

Fókuszban

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő