Sminksuli: Divatos fesztivál sminkek, amiket te is el tudsz készíteni

Kardos Julia
Írta: ,
Sminksuli: Divatos fesztivál sminkek, amiket te is el tudsz készíteni

Mivel nemsokára kezdetét veszi a fesztivál időszak, szeretném nektek megmutatni, hogy mik a legtrendibb sminkek idén. Inspirációm természetesen a világ egyik leghíresebb és leglátogatottabb fesztiválja, a Coachella zenei és művészeti fesztivál volt. Ez az esemény minden évben kész divat paradicsom, stylistok, fodrászok és sminkesek egyaránt bevetik kreativitásukat, hogy a világsztárok minél egyedibb fesztivál külsővel jelenhessenek meg. A kollázsban láthattok néhány példát, de akit érdekel, még rengeteg képet nézegethet. Nekem szinte minden évben a Victoria’s Secret modellek a kedvenceim. A képekből inspirálódva két különböző sminket álmodtam meg, remélem sokan ki fogjátok próbálni őket.

Kényelmes natúr, fényes elemekkel kombinálva

Ha megnézitek a sztárokról készült képeket, észrevehető, hogy idén nem divat az erős szemsmink, többnyire mindenkin natúr árnyalatok vannak, műszempilla és szájszínhez hasonló, mályvás árnyalatú rúzsok.

Szerintem ez okos döntés, hiszen egy fesztiválon nem akarunk vigyázni a sminkünkre, hosszú órákon keresztül rajtunk kell lennie, ugrálni, táncolni, izzadni fogunk, tehát fontos szempont a kényelem. Ez persze nem zárja ki azt, hogy belecsempésszünk a sminkbe egy kis különlegességet.

A sztárok többsége a szem alatti területen, a járomcsont tetején, a halántékon vagy a szemöldöke fölött viselt fényes díszítő elemeket. Lehetett ez szegecs, strasszkő, fólia vagy akár csak fényes selyempor/szemhéjtus, és gyakran visszaköszönt a mellkason is.

Engem mindig zavartak a nyakláncok, úgyhogy le is csaptam erre az ötletre, igaz visszafogottabb formában, mint a jobb alsó képen látható hölgy. Lássuk miket használtam az első look-hoz.

Ezekre lesz szükséged

Egy korábbi, farsangi témájú cikkemhez már használtam füstfóliát, pici darabokra tépkedve, ezúttal arany helyett réz színűt választottam és nagyobb, egybefüggő formákat alakítottam ki. A forma kivágásához használtam egy papírvágó ollót, a ragasztáshoz pedig egyszerű műszempilla ragasztót (teszteltem és nagyon tartósnak bizonyult).

A natúr sminknél is arra törekedtem, hogy minél kevesebb termékre legyen szükség. Az alapozáshoz matt terméket választottam, egy világosabb és egy sötétebb színt (ezt később kifejtem), elsősorban azért mert ez a típus tapasztalataim alapján nagyon tartós.

Aki olvasta korábbi cikkeimet az tudja, hogy inkább az egészséges fényű bőrhatást kedvelem, de ennek kánikulában, tömegben nincsen helye. A szemöldökömre és a szemhéjamra egyaránt egy középbarna szemöldök gélt választottam, a szempilláimra pedig egy dúsító-hosszító spirált (én nem kedvelem a vízálló verziókat, de aki szereti dörzsölgetni a szemét, annak ajánlom).

Az arcomra matt bronzosító púder került, az ajkaimra pedig szintén mattra száradó folyékony rúzs. Ez a pár termék egy apró neszesszerben is elfér, akár magatokkal is tudjátok vinni, ha szeretnétek. Legyen veletek sminklemosó kendő is, jól jöhet.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!