Sminksuli: 5 perces nyári smink, lépésről-lépésre

Kardos Julia
Írta: ,
Sminksuli: 5 perces nyári smink, lépésről-lépésre

Mai cikkemben a saját 5 perces nyári sminkrutinomat szeretném megmutatni nektek. Ez az a pár lépés, ami még a rohanós hétköznap reggeleken is belefér az időnkbe és biztosítja, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben egész nap. Extra előnye, hogy egyetlen ecsetet sem kell hozzá használni, mindent kézzel fogok felvinni (biztos vagyok benne, hogy most sokan fellélegeztetek).

Számomra nyáron ezek a legfontosabb szempontok: fényvédelem, könnyű érzés a bőrön, üdeség és tartósság. Le fogom írni nektek kedvenc termékeimet is, amik nekem már bizonyítottak a kánikulában. Ha személyre szóló tanácsra vágytok, keressetek bátran: 

Facebook: juliakardomakeup
Instagram: julcsakardos

Fényvédelem és alapozás Kép forrása: facebook.com

Sminkes tanulmányaim előtt nagy dilemma volt számomra, hogy nyáron milyen alapozót válasszak. Szeretném ha védene a káros sugárzás ellen, tartós lenne és a lehetőségekhez képest matt is - akkor is ha izzadok - ugyanakkor ne legyen fullasztó érzés a bőrömnek.

Az én megoldásom a következő: fogom a kedvenc erős fedésű, tartós alapozómat és összekeverem a fényvédő krémemmel, fele-fele arányban. Ahogy a felső képen láthatjátok, felviszek belőle az arcom középső területeire, majd szépen eldolgozom a kezemmel a szélek felé.

Mivel az alapozó fedése sokkal enyhébb így krémmel lazítva, ezért én két rétegben ismételtem meg (ha neked egy réteg is elég, akkor örvendj és ne kövesd a példámat).

Amit én használtam: Estée Lauder - Double Wear Stay-in-place Makeup, Kiehl’s - Ultra Facial Cream SPF 30

 
 
 
 
Korrektor a szemkörnyékre és a bőrhibákra

Ezután a folyékony korrektor következik, amit a szemkörnyékemre viszek fel az ecsetes applikátor segítségével, majd a középső ujjamat használva, apró ütögető mozdulatokkal beledolgozom a bőrbe. Én a belső szemzughoz mindig visszatérek egy második réteggel, általában ez az a terület, ahol erősebb a karika színe.

A mozgó szemhéj részen csak végighúzom az ujjam, amikor már kevés korrektor maradt rajta, így elkerülöm hogy a felesleg beüljön a mélyítő ívbe. Az apró bőrhibákra, pattanásokra egy másik, vastagabb fedésű korrektort használok, felviszek a vörös részekre egy viszonylag vastag réteget és hagyom picit száradni.

Általában a szempillaspirál után térek vissza ezekre a részekre és egyszerűen az ujjbegyemmel beütögetem a bőrbe a korrektor foltokat (húzó/satírozó mozdulatokat ne használjatok, mert ezzel csak leszeditek, amit felraktatok).

Amit én használtam: MAC - Prep+Prime Highlighter - Bright forecast, MAC - Studio Finnish Concealer

 
 
 
 

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!