Sminksuli: 5 különleges tusvonal, amit imádni fogsz

Kardos Julia
Írta: ,
Sminksuli: 5 különleges tusvonal, amit imádni fogsz

Egyetemi éveim alatt gyakran hallottam: “Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!”. Hát valahogy így vagyok én a smink termékekkel, olyan nincs hogy valamivel nem lehet tusvonalat húzni. Ebben a cikkben 5 olyan variációt fogok megmutatni, ami nem hagyományos gél állagú vagy folyékony tussal készült, mégis tökéletesen működik. A formák is különbözőek lesznek, hiszen minden szemformához más az ideális. A cikk végére rá fogtok jönni, hogy rengeteg szín áll a rendelkezésetekre otthon, itt a nyár, használjátok őket! Lássuk is az elsőt.

Folyékony rúzzsal

A folyékony rúzsok előnye, hogy mattra száradnak és tartósak, ezért szeretjük őket annyira. Ez a tulajdonságuk tusként is nagyon pozitív, könnyű velük szép ívet húzni, hiszen krémesek, viszont száradás után lemattulnak és szinte olyan tartósak mint a vízálló gélek.

Én ezúttal Anastasia Beverly Hills - Kathryn árnyalatát választottam és egy vékony ferde ecsettel (N3158 Bősz ecset) rajzoltam meg a formát. Ez a változat nagyon jól mutat keleti vágású, domború szemeken, hiszen a felső vonallal imitáljuk a nem létező mélyítő ívet.

Nem a legegyszerűbb változat, hiszen épp elég nehéz szimmetrikusan meghúzni a hagyományos vonalat is, itt pedig a felső ívnek is teljesen egyformának kell lennie.

Én így csinálom:

1. Meghúzom a vonalat a pillatövemben (ehhez segítség itt, 3:07-nél)

2. Nyitott szemmel elkezdem felrajzolni a felső ívet. Érdemes a közepénél kezdeni, amikor még sok festék van az ecseten. Ha a nagyja lekopott, folytatom kifelé és összekötöm az alsó vonallal

3. Újra mártom az ecsetet és megvastagítom a külső szárny részt

4. Végül elvékonyítom a vonalat a belső szemzug felé (ennél ismét fontos, hogy már csak kevés festék legyen az ecseten). Végig nyitva van a szemem és igyekszem a saját mélyítő ívem felett 1-2 mm-el haladni.

Selyemporral vagy pigmenttel

Biztos vagyok benne, hogy nektek is vannak szemhéjpúderek a fiók alján, amikhez nagyon ritkán nyúltok. Ezt a variációt bármelyikkel meg lehet csinálni, préselt termékelkel is, nem csak selyemporokkal.

A titkos összetevő a bal felső sarokban látható gél állagú fixáló (MAC PRO - Mixing Medium Eyeliner), amivel összekeverem a port és így viszem fel ecset segítségével. Érdemes egy kis tálkára kiszórni (préselt esetén kikapirgálni) a szemhéjpúdert, mellényomni egy borsónyi gélt és ezen a tálkán összekeverni a kettőt az ecset fejével.

Ezt a dupla tus variációt azoknak ajánlom elsősorban, akik nagyítani szeretnék a szemüket, figyeljetek rá, hogy a se a belső, se a külső szemzugban ne kössétek össze az alsó és a felső vonalat (itt láthatjátok ugyanezt feketével) Az alsó vonalnál ismét érdemes középen kezdeni és csak akkor folytatni az elvékonyodó részekkel, amikor a festék nagyja lekopott az ecsetről.

A vízvonalba semmiképp se kerüljön sötét szín, ezzel elvesztenénk a nagyító hatást.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!