Sminksuli: 4 trendi tavaszi smink, amit most gyorsan megtanulsz

Kardos Julia
Írta: ,
Sminksuli: 4 trendi tavaszi smink, amit most gyorsan megtanulsz

Jelentem én már el is raktam a csizmám és a téli kabátom, úgy döntöttem tavasz van. Ennek örömére beszéljünk kicsit a tavaszi-nyári időszak smink trendjeiről. Rengeteg csodálatos, inspiráló alkotást láthattunk a kifutókon idén is, de természetesen nem mindegyik tartozik a hordható kategóriába. Én minden évben igyekszem bizonyos elemeket kiragadni és úgy átfordítani magamban ezeket az irányzatokat, hogy bevállalhatóak legyenek a vendégeim számára és persze saját magamnak is. Remélem tetszeni fognak nektek és ki is próbáljátok. Csapjunk bele!

Napsütötte meleg árnyalatok

A „bronz istennő” smink újragondolása ez a trend. Nagyon tetszik, hogy idén a szokásos arany, réz és barna árnyalatok mellé bekerült a barack és a rózsaszín is. Ezeket a színeket érdemes szemhéjon vagy rúzs színben megjeleníteni, mivel a pirosítót kiváltja a bronzer.

Arra törekedjetek, hogy ne konkrét formákat és színeket fessetek az arcotokra, minden legyen szépen elsatírozva, mintha az árnyalatok a bőr részei lennének. Ez egy hangulat, ami melegséget, egyensúlyt és magabiztosságot tükröz.

Külön imádom ebben a trendben, hogy a pillákon nincsen festék, szeretek néha „pihenő napokat” tartani. Este sokkal egyszerűbb és kíméletesebb lesz az arctisztítás, mivel nem kell annyira dörzsölni a szemeket. Lássuk én hogyan csinálnám!

Így készítsd el

1. Bőrápolás.

2. Alapozás és korrektorozás.

3. Szemöldök kitöltése – csak finoman!

4. Barackos szemhéjpúder/pirosító/selyempor a szemhéjra – Vidd fel az egész mozgó szemhéjra, majd addig satírozd felfelé, amíg egybeolvad a bőrszíneddel. Maradjon szűk a satír, elég ha csak picit ér feljebb a szín, mint a mélyítő íved. Az alsó szemhéjon a pillák tövénél kezdj, majd finoman satírozd lefelé.

5. Bronzosító púder – lehet matt és fényes is, én matt rúzshoz fényes bronzert választottam. Az arc legmagasabb pontjaira vigyétek fel, ha esetleg kicsit megszaladna, semmi ok a pánikra. Az alapozó ecsettel mindig tudtok utólag is finomítani rajta.

6. Barnás árnyalatú rúzs – nagyon sokan kedvelik a nude matt rúzsokat (én is), annyi veszélyük van, hogy gyakran sápasztanak. Bronzosítóval és barackos szemfestéssel kombinálva viszont biztos a siker.

Képek forrása: kremmania.hu, Pinterest, telegraph.co.uk

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv