Sminksuli: 1 rúzs - 6 lehetőség

Kardos Julia
Írta: ,
Sminksuli: 1 rúzs - 6 lehetőség

Manapság hajlamosak vagyunk bedőlni a rengeteg reklámnak ami ránk zúdul és néha észre sem vesszük, hogy milyen feleslegesen költjük a pénzt. Nekem a smink a szenvedélyem, ezért nyilván ezen a területen veszem észre elsősorban, hogy gyakran indokolatlan döntéseket hozok.

Rengeteg okos trükk létezik, korábban például már írtam arról, hogy elég 2 alapozó szín egész évre, a legvilágosabb téli- és a legbarnultabb nyári színünk. Ezeket keverve egész évben tökéletes árnyalatot állíthatunk elő. Ma a rúzsok multifunkciós használatáról szeretnék írni nektek. A folyékony rúzsokat például szintén lehet egymással keverni, nemsokára erről is olvashattok majd, ma azonban a hagyományos rúzsformátum a téma. Lássuk mi mindent lehet kihozni egyetlen jól pigmentált, sötétebb árnyalatú krémes rúzsból.

Ajakápolóra ütögetve

A legtermészetesebb hatást úgy érhetjük el, ha először ajakápolót viszunk fel az ajkakra, majd az ujjbegyünkkel (vagy ecsettel, ha kényelmesebb), finom mozdulatokkal feltapogatunk a tetejére egy kis színt. Fontos, hogy tiszta legyen az ujjunk, villamoson kapaszkodás után ne nyúljatok bele a rúzsba!

Természetesen az ajakápoló egy idő után fel fog szívódni, de nap közben bármikor pótolhatjuk, ha minőségi rúzst használunk, akkor a szín meg fog maradni az ajkakon.

Jól látható a képen, hogy ezzel a technikával egy egészen sötét árnyalatból is lehet világosat varázsolni, mintha színezett szájfény lenne rajtunk.

Amit én használtam: Kiehl's - Lip Balm #1 + MAC - Limited Edition Lustre lipstick - Gospel (mindegyik változatot ezzel készítettem el)

Egy rétegben leitatva

Ezt a variációt azoknak ajánlom, akiknek a saját szájszíne kissé fakóbb és szeretnének életet lehelni ajkaiba. Továbbra is természetes lesz a hatás, de ezúttal mattabb és kevésbé áttetsző.

Mindig érdemes ajakápolóval kezdeni, de ehhez inkább "no-shine" változattal, ha ilyenetek nincsen, akkor pár perc után itassátok le a felesleget. Ezután következhet a rúzs, akár egyenesen minden eszköz nélkül, de én szeretem ecsettel felvinni, a sarkoknál nagy segítség (vagy ha valakinek vékony ajkai vannak).

Egyetlen réteg bőven elég, de fontos hogy egyenletes legyen. Ezután előveszek egy több rétegű papír zsebkendőt, szétválasztom a rétegeket, beillesztem az ajkak közé, majd finoman rányomom a rúzsozott felületre. Ezzel picit megkoptatom a színt és mivel a zsepi felszívja a zsiradékot, a rúzs fénye is el fog tűnni.

Amit én használtam: Kiehl's - Facial Fuel No-shine Moisturizing Lip Balm + Kleenex zsepi

Fókuszban

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő