Sminklemosó fajták: most megtudhatod, milyet válassz magadnak

Írta: ,

Az arctisztítás a legalapvetőbb arcápolási feladat. Fontos, hogy ne hagyjuk ki a reggeli és az esti bőrápolási rutinnál. Ha erre nem figyelünk eléggé, akkor nem takarítjuk le a szennyeződéseket az arcunkról, ezáltal kialakulhatnak különböző bőrproblémák, és elindulhat a hamarabbi öregedés is. Véssük jól az eszünkbe, hogy mindennap meg kell tisztítanunk a bőrünket a különböző szennyeződésektől, azért, hogy megtartsuk bőrünk ragyogását. A következőkben bemutatom nektek a különböző kiszerelésűeket, hogy könnyebben ki tudjátok választani a nektek megfelelő tisztító terméket.

Sminklemosó tej

1/6 Sminklemosó tej

Talán ez a termék a legismertebb és a legelterjedtebb a nők körében. Gyengéden ápolja a bőrt, miközben maradéktalanul megtisztítja azt a szennyeződésektől és a sminktől is.

Állagát tekintve olyan, mint a sűrített tej. Tegyünk egy mogyorónyi nagyságút a vattakorongunkra, majd körkörös mozdulatokkal tisztítsuk meg vele arcbőrünket, a nyak és a dekoltázs teljes felületét.

Ne hanyagoljátok el a szem körüli bőrrészt sem! Garantáltan maradéktalanul el fogja tüntetni a makacs sminket is.


Nem mosod le? 5 észrevétlen bűn, amitől problémás lehet a bőröd


Hagyhat azonban maga után egy enyhén ragadós érzetet, de ne essetek kétségbe, mert az arctisztító tonik használata után ezt már nem is fogjátok érezni.

Micellás víz

2/6 Micellás víz

A reklámokban úgy hirdetik ezeket a termékeket, hogy 2 in 1 hatással bírnak, azaz sminklemosó tej és tonik egyben.

Én is használok micellás vizet, de esti sminklemosós tapasztalataim azt mutatják, hogy ezek a vizek nem teljesen távolítják el a sminket, főleg akkor nem, ha vízálló spirált használok.

Az én jól bevált szokásom az, hogy az arctisztító tej használata után áttörlöm az egész arcom felületét micellás vízzel átitatott vattakoronggal.

Kétfázisú lemosó

3/6 Kétfázisú lemosó

Tökéletes a vízálló és nehezen oldódó sminkek eltávolításához. Titka a két komponensében rejlik, az egyik egy olajos folyadék, a másik a sminklemosó víz.

És tényleg, maradéktalanul eltávolítja a vízálló sminket is!

Tapasztalataim azt mutatják, hogy hagy némi olajos érzetet a szem körül használata után, de ezt könnyedén el tudjuk távolítani, ha egy micellás vízzel átitatott vattakoronggal áttöröljük.

Zselés arctisztító

4/6 Zselés arctisztító

Ezek a termékek makulátlanul megtisztítják a bőrünket és semmilyen szennyeződést nem hagynak meg.

Tegyünk egy mogyorónyi adagot a tenyerünkbe, majd vizezzük be az arcunkat, és körkörös mozdulatokkal mossuk meg a felületét a zselével.

Bő vízzel öblítsük le azt, majd vigyük fel a kedvenc hidratáló krémünket. 

Habzós arctisztító

5/6 Habzós arctisztító

Hasonlókat tudok erről a fajtáról is írni, mint a zselés lemosóról, csak ez már alapból habként jön ki a tubusból. Én fürdés közben szoktam megmosni vele az arcom.

Gyönyörűen eltávolítja a sminket is, de vigyázzunk, nehogy belemenjen a szemünkbe, mert eléggé tud csípni ám.

Sminklemosó kendő

6/6 Sminklemosó kendő

Utazáshoz a legpraktikusabb választás, hiszen a vattakorong és a sminklemosó tej egy termékben található meg a tasakban.

Én nagyon szeretem, ha gyorsan le szeretném szedni a sminkemet, arról nem is beszélve, hogy ez tuti nem fogja csípni a szemeteket, mint némelyik arclemosó tej.

Az ára nem annyira kifizetődő, de nekem mindig van itthon tartalékban.

Remélem meg tudtam könnyíteni a dolgotokat a választásban. És ne feledjétek, reggel és este tisztítsátok meg arcotokat a szép bőr megőrzéséért!