Sminklemosó fajták: most megtudhatod, milyet válassz magadnak

Bukor Ágnes
Írta: ,

Az arctisztítás a legalapvetőbb arcápolási feladat. Fontos, hogy ne hagyjuk ki a reggeli és az esti bőrápolási rutinnál. Ha erre nem figyelünk eléggé, akkor nem takarítjuk le a szennyeződéseket az arcunkról, ezáltal kialakulhatnak különböző bőrproblémák, és elindulhat a hamarabbi öregedés is. Véssük jól az eszünkbe, hogy mindennap meg kell tisztítanunk a bőrünket a különböző szennyeződésektől, azért, hogy megtartsuk bőrünk ragyogását. A következőkben bemutatom nektek a különböző kiszerelésűeket, hogy könnyebben ki tudjátok választani a nektek megfelelő tisztító terméket.

Sminklemosó tej

Talán ez a termék a legismertebb és a legelterjedtebb a nők körében. Gyengéden ápolja a bőrt, miközben maradéktalanul megtisztítja azt a szennyeződésektől és a sminktől is.

Állagát tekintve olyan, mint a sűrített tej. Tegyünk egy mogyorónyi nagyságút a vattakorongunkra, majd körkörös mozdulatokkal tisztítsuk meg vele arcbőrünket, a nyak és a dekoltázs teljes felületét.

Ne hanyagoljátok el a szem körüli bőrrészt sem! Garantáltan maradéktalanul el fogja tüntetni a makacs sminket is.


Nem mosod le? 5 észrevétlen bűn, amitől problémás lehet a bőröd


Hagyhat azonban maga után egy enyhén ragadós érzetet, de ne essetek kétségbe, mert az arctisztító tonik használata után ezt már nem is fogjátok érezni.

Micellás víz

A reklámokban úgy hirdetik ezeket a termékeket, hogy 2 in 1 hatással bírnak, azaz sminklemosó tej és tonik egyben.

Én is használok micellás vizet, de esti sminklemosós tapasztalataim azt mutatják, hogy ezek a vizek nem teljesen távolítják el a sminket, főleg akkor nem, ha vízálló spirált használok.

Az én jól bevált szokásom az, hogy az arctisztító tej használata után áttörlöm az egész arcom felületét micellás vízzel átitatott vattakoronggal.