Ez a sminkesek kedvenc trükkje: tökéletes kontúrozás 5+1 lépésben

Kovács Andrea
Írta: ,
Ez a sminkesek kedvenc trükkje: tökéletes kontúrozás 5+1 lépésben

Észrevetted már, hogy a sztárok mennyire másképp tudnak kinézni bizonyos fotókon, mintha még az arcvonásaik is megváltoznának? Nos, nem kell rögtön plasztikai beavatkozást sejteni a háttérben, hiszen legtöbbször csupán egy sminkes, és a kontúrozás felelős a változásokért. Ennek a technikának épp az a lényege, hogy módosít az arcodon lévő fény-árnyék játékon, ezzel pedig optikailag kiemeli a legelőnyösebb vonásaidat, sőt, át is formálhatja azokat! Ha kipróbálnád, kövesd az útmutatót!

Tedd tartóssá!

Meg is vannak a kontúrozás alapjai, jöhet a fixálás! Szemed alá mindig használj 1 színnel világosabb púdert, mint a bőröd, hogy tekintetedet kiemeld.

Az egész arcodat púderezd le egy bőröd színével megegyező porpúderrel, ez egy kötelező lépés, hogy a kontúrvonalaid ne mozduljanak el.

Ezután a sötéttel árnyékolt részeket emeld ki egy barnás színű bronzosítóval.

Egy pirosító ecsettel menj át rajtuk, nem kell sok bronzosítót felvinned az ecsetre, hiszen erre a lépésre csak azért van szükség, hogy kicsit még jobban kiemeld a kontúrokat.

A kiemelés részei

Amire itt szükséged lesz, az egy korrektor ecset és a bőrszínednél egy 1-2 árnyalattal világosabb korrektor.

Kezdd el felvinni a világos színt először a szem alatti részre, hogy elfedd az esetleges karikákat.

Ezután folytasd az orrodon, úgy, hogy húzol egy vonalat a közepére függőlegesen, majd ezt tovább viszed a homlokod felé, és kialakítasz egy kis pálmafát az orrod és a homlokod között.

A következő rész az állcsontod fölötti ív. Kintről befelé húzz egy világos vonalat, arra ügyelj, hogy ne teljesen a szádig húzd.

A szád alá egy kis pontban is kenj a világos színből, hogy az alsó ajkadat kiemeld.

Fókuszban

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató